Campania de însămânțări a fost finalizată


Gigel Crudu

Fermierii vasluieni au încheiat campania de însămânțat de toamnă, iar reprezentanții Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) spun că programul stabilit a fost realizat în procent de 96%.

“Campania de toamnă s-a încheiat în ceea ce privește însămânțarea culturilor propuse. Este vorba despre o suprafață semănată de 78.256 de ha dintr-un program de 81.820 de ha. Agricultorii vasluieni au reușit să însămânțeze aproape 54.000 de ha cu grâu, 3.802 ha cu orz, 19.473 de ha cu rapiță șamd”, a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

În ceea ce privește arăturile pentru însămânțările de la primăvară, la nivelul județului s-a ajuns la peste 180.000 de hectare.

“Până în prezent, a fost arată suprafața de 180.560 de ha. Mai sunt de arat 79.626 de ha. Ca urmare a ploilor care s-au înregistrat în ultimele zile, apreciem că nu se mai pot executa arături în următoarea săptămână și jumătate, dar sperăm ca apoi să înghețe pământul puțin, astfel încât să rămână pentru la primăvară doar o suprafață extrem de mică”, a mai spus directorul DAJ Vaslui.


Leave a Reply