Campanie de înscrieri la clasa pregătitoare: Se caută cele mai bune locuri din școlile vasluiene


Inspectoratul Școlar Județean a dat publicității lista cu locurile disponibile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2018-2019. S-a propus înființarea a 217 clase cu peste 3.900 de elevi.

A început lupta pentru un loc în cele mai bune școli vasluiene. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) tocmai a afișat planul de școlarizare la clasa pregătitoare pentru anul de învățământ 2018-2019.

Din solicitările gimnaziilor vasluiene reiese că va fi o concurență aprigă pentru instituțiile de renume din județ, dar prioritate vor avea copiii care stau în vecinătate.

Concret, în județ sunt propuse 3.896 de locuri pentru clasa pregătitoare, suficiente dacă ne gândim că la recensământ au fost numărați aproape 4.000 de copii cu vârsta adecvată. Problemele vor apărea însă atunci când părinții vor dori să-i înscrie la școlile pe care ei le consideră mai bune.

Trebuie spus că, în municipiul Vaslui, Școala “Ștefan cel Mare” și-a propus să înființeze patru clase pregătitoare, cu 95 de locuri. Urmează școlile “Mihai Eminescu”, “Alexandru Ioan Cuza” și “Mihail Sadoveanu”, cu câte trei clase, “Elena Cuza”, “Vasile Alecsandri”, “Dimitrie Cantemir”, “Alexandra Nechita” și “Constantin Parfene” – câte două, și Școala “Constantin Motaș“ – o clasă.

La Bârlad, Școala “George Tutoveanu” are în plan înființarea a patru clase pregătitoare, cu 100 de locuri, școlile “Iorgu Radu” și “Episcop Iacov Antonovici” – câte trei clase, “Manolache Costache Epureanu”, ”Principesa Elena Bibescu”, “Vasile Pârvan” și “Stroe Belloescu” – câte două, iar “N.N. Tonitza” și Liceul ”Petru Rareș” – câte una.

La Huși, Școala “Anastasie Panu” intenționează să înființeze patru clase pregătitoare, “Mihail Sadoveanu” are în vedere înființarea a trei clase, în timp ce ”Ion Creangă” are în plan o singură clasă.

Singurul gimnaziu din Negrești are în plan patru clase pregătitoare, iar Școala Murgeni – două.

Pentru învățământul step-by-step sunt disponibile 125 de locuri, la școlile ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, ”Manolache Costache Epureanu” Bârlad, ”Constantin Parfene” Vaslui, ”Alexandra Nechita” Vaslui și ”Mihail Sadoveanu” Huși.


Leave a Reply

%d bloggers like this: