Campionii din Bârlad, la Memorialul „Ion Viorel” Focșani


Echipa de rugby U16 din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, care, în iunie, a câștigat titlul de campioană a României în cadrul Diviziei Naționale de Juniori U16 – ediția 2016-2017, a participat la cea de-a treia ediție a Memorialului „Ion Viorel”, organizat la Focșani. Deși a fost o competiție amicală, în afara calendarului oficial al Federației Române de Rugby, cele opt echipe de rugby în 7 înscrise au jucat „pe bune”. Mai ales că unii dintre sportivi s-au aflat pentru prima dată pe teren, iar cei mai experimentați au avut ocazia să le arate „cu ce se mănâncă” rugbiul.
Pe lângă CSS Bârlad, la competiția desfășurată duminică, 13 august, pe terenul Tineretului, au participat Metrorex București, Palatul Copiilor București, CSS Tecuci, LPS Focșani (organizatorul), Stejarul Buzău, Parohial București și CSM Suceava, ultimele două fiind echipe de fete.
„Noi am participat cu o echipă formată nu doar din campioni naționali, ci și din începători, copii care abia au intrat în lot și care nu au mai jucat rugby niciodată. Cu toate acestea, am reușit să învingem în toate cele șase partide jucate. Oricum, nu a contat cine a câștigat și cine a pierdut, ci doar ca jucătorii să socializeze atât pe teren, cât și în afara lui. Toate echipele au fost fair-play, pe nimeni nu a interesat scorul, ci doar să se distreze. În plus, au văzut cum e să joace într-un turneu cu o organizare impecabilă, iar la final toți au primit medalii”, ne-a declarat prof. Dan Tufaru, unul dintre antrenorii echipei bârlădene.


Leave a Reply