Cât va mai dura gripa? Măsuri severe în școli, spitale și farmacii


Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lui aprilie, specialiștii recomandă în continuare vaccinarea.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în conformitate cu dispozițiile ministerului de resort, a cerut tuturor unităților sanitare din județ să instituie măsurile necesare pentru protecția personalului și a pacienților. Astfel, managerii de spitale au obligația să se asigure că sunt respectate cu strictețe normele igienico-sanitare și că personalul medical are la dispoziție și poartă echipamentul de protecție.

De asemenea, DSP lucrează la întocmirea unei situații a stocurilor de medicamente antivirale existente în spitale și, după caz, va solicita suplimentarea acestora, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienților internați. În acest sens, li se recomandă tuturor farmaciilor să se aprovizioneze cu medicamentele și produsele necesare prevenirii și tratării gripei.

„Având în vedere că luni s-a reluat activitatea preșcolară și școlară, este necesar ca în grădinițe și școli, în fiecare dimineață, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal. De asemenea, cadrele didactice, în cazul în care au suspiciuni legate de starea de sănătate a copiilor, trebuie să semnaleze cadrelor medicale acest lucru”, declară cei de la DSP Vaslui.

Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lui aprilie, specialiștii recomandă în continuare vaccinarea drept cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăviri. Conform acestora, încă nu este vorba despre o epidemie de gripă, care se instituie în condițiile în care există o creștere de 20% a numărului de cazuri față de prognoza așteptată. Există focare locale în București, Constanța, Iași, cu tendință de extindere regională, și cazuri izolate în celelalte județe.


Leave a Reply

%d bloggers like this: