Catolicii hușeni, în sărbătoare: Hram la biserica „Nașterea Sfintei Fecioare Maria”


Vineri, 8 septembrie, când creștinii au celebrat Nașterea Sfintei Fecioare Maria, biserica catolică din cartierul Corni și-a sărbătorit hramul.

Zeci de credincioși catolici au sărbătorit, vineri, 8 septembrie, hramul bisericii “Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din cartierul hușean Corni. Evenimentul a fost marcat în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18, invitat special fiind preotul Paul Budău, decan de Iași, însoțit în procesiunea către altar de circa 20 de preoți. Au fost prezenți și credincioșii bisericii catolice “Sf. Anton de Padova” din oraș.
“Un mare număr de credincioși au venit în procesiune de la biserica «Sfântul Anton», împreună cu părintele paroh Ieronim Enășoaie și părintele vicar Cătălin Rotăraș. Au cântat și s-au rugat Sfintei Fecioare, purtând statuia Maicii Domnului până la altar. Au fost întâmpinați de părintele nostru paroh, Petrică Olariu, și de credincioșii parohiei, având flori în mâini. Ambele comunități au dorit să se întâlnească la această mare sărbătoare, aducând cinstire Preacuratei și mulțumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă. La începutul solemnității, părintele decan, celebrantul principal, i-a invitat pe toți credincioșii prezenți să participe cu inima, dând cinstire Preacuratei”, se arată într-un comunicat al Diecezei de Iași, din care fac parte și parohiile catolice din județul Vaslui.
La începutul sărbătorii, a fost rostit un cuvânt de învățătură de către de preotul Serafim Romila, care a invitat la o redescoperire a vocației fiecăruia în cadrul familiei: “Vocația Mariei a fost pregătită cu mult înainte de nașterea sa. Genealogia amintită în Evanghelie scoate în evidență planul divin pregătit prin atât de multe generații, oameni nu toți sfinți, oameni ca și noi. Maria a fost prevestită de virtuțile femeilor Vechiului Testament: umilința din regretul Evei, tăcerea Rahelei, binecuvântarea Iaelei, înțelepciunea lui Ruth, curajul Iuditei și slujirea Estherei. Toate aceste femei sfinte, prezente în picturile bisericii noastre, pregătesc prin pedagogia divină caracterul preasfintei Fecioare, mama și educatoarea prin excelență a tuturor generațiilor ce se vor succeda în era creștină. În Maria găsim izvorul oricărei vocații, descoperind treptat vocația personală și misiunea tuturor copiilor creați de Dumnezeu și încredințați familiei. Slujirea părinților nu constă în a le asigura tot confortul, ci în a le oferi valorile educației creștine, descoperind planul divin al vieții lor”.
Finalul i-a aparținut preotului paroh al bisericii catolice din Corni, care a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor celor din biserică, pentru prezența părintelui decan, pentru cuvintele înălțătoare ale părintelui predicator, dar și pentru prezența tuturor preoților invitați care au mărit frumusețea sărbătorii. La invitația părintelui decan Paul Budău, ultimul salut a fost adresat Preacuratei, prin rugăciunea “Îngerul Domnului”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: