Ce este bine să mănânce copiii


Vedem pe stradă sau în școli din ce în ce mai mulți copii obezi. Dincolo de lipsa de mișcare fizică, creșterea în greutate este cauzată de alimentație. Specialiștii în nutriție ne dau câteva sfaturi.

Astfel, copiii trebuie să bea apă și ceai neîndulcit, nu suc de fructe! Dacă se consumă, totuși, sucul de fructe, cantitatea maximă admisă este de 125 de ml. Concluzia: fructele trebuie mestecate și nu băute!

Copiii trebuie să bea lapte, acesta nu trebuie înlocuit din alimentația lor. Este nevoie de trei porții de lactate pe zi, adică aproximativ 750 de ml de lapte, din diverse surse: lapte, iaurt, brânză. Laptele oferit copiilor trebuie să fie integral, nicidecum dregresat, întrucât copiii au nevoie de grăsimea din lapte pentru mielinizarea celulelor nervoase.

Nu eliminați din alimentația copiilor carnea de porc, dimpotrivă! De reținut însă că mezelurile nu sunt carne, ci resturi de carne, amestecate cu amidon, multă sare, apă și conservanți, așadar, sub nicio formă nu trebuie să își găsească loc în rafturile frigiderului unei familii care dorește să mănânce sănătos.

Familia trebuie să redescopere gătitul în casă! Preparatele tradiționale, cum ar fi tocăniță, ardei umpluți, mâncarea cu sos, din ingrediente simple, precum carne, pește, ouă, lapte, pâine, toate proaspete, sunt calea către o alimentație corectă. Nu eliminăm pâinea din dieta noastră sau a copilului, însă facem distincție clară între pâinea noastră cea de toate zilele și patiserie.


Leave a Reply

%d bloggers like this: