Ce va face Gabriel Bujor la echipa națională? ”Trebuie să fim realiști și să ne amintim de unde am venit”


“Scopul nostru este acum să continuăm să îmbunătățim lucrurile, dar pentru asta trebuie să lucrăm din greu. Suntem într-o fază complicată, acest proces de transformare a echipei are nevoie de timp”, declară selecționerul Xavier Pascual.

Prima reprezentativă a României de handbal masculin, la care tocmai a fost convocat și vasluianul Gabriel Bujor, golgheterul la zi al Ligii Zimbrilor, a avut un program aglomerat la începutul acestui an, cu patru partide disputate în compania Germaniei, Braziliei, Elveției și Slovaciei. Primele două naționale sunt calificate la Campionatul Mondial, întrecere care a început ieri, în Franța. Bilanțul tricolorilor a fost de o victorie și trei înfrângeri.
Selecționerul Xavier Pascual a declarat, la turneul de la Winterthur (Elveția), că nu a fost interesant de rezultate în această perioadă. Vorbind despre victoriile cu Polonia și Belarus din toamna trecută, înregistrate în preliminariile Campionatului European din 2018, antrenorul a susținut că aceste rezultate nu schimbă realitatea handbalului românesc.
”A fost cu siguranță o săptămână bună, dar trebuie să fim realiști și să ne amintim de unde am venit. Scopul nostru este acum să continuăm să îmbunătățim lucrurile, dar pentru asta trebuie să lucrăm din greu. Suntem într-o fază complicată, acest proces de transformare a echipei are nevoie de timp”, a comentat Xavier Pascual.
Meciurile de la începutul acestui an au avut un rol important în procesul de formare și instruire a naționalei pe care o gândește selecționerul. Au reprezentat și ultimele teste importante înaintea celor două partide cu Serbia de la începutul lunii mai, tot în preliminariiile Campionatului European 2018.
”Desigur, privind acum grupa noastră, avem o șansă să ajungem la turneul final din 2018, dar acest lucru nu este primul nostru obiectiv. Scopul nostru principal este de a ne îmbunătăți în mod constant evoluțiile. Bineînțeles, atunci când vor veni jocurile cu Serbia, vom încerca să le câștigăm. În cazul în care totul va funcționa, va fi perfect. Dacă nu va fi să fie, vom merge mai departe”.
Tehnicianul s-a referit apoi la Campionatul Mondial din Franța, care se dispută fără România: ”Cred că echipa gazdă a Campionatului Mondial este întotdeauna într-un ușor avantaj. Mai mult decât atât, Franța este oricum, pentru mine, cea mai bună echipă a lumii în acest moment. Franța este cu siguranță principala favorită la câștigarea trofeului, dar în handbal orice se poate întâmpla. Multe echipe sunt aproape de Franța, adică Germania, Croația, Danemarca și Spania, pentru a numi doar câteva. Într-o zi bună, acestea pot câștiga în fața oricărui adversar”.
Naționala masculină a revenit în București și va rămâne în cantonament până la sfârșitul acestei săptămâni. Cei mai importanți jucători au fost lăsați să plece la cluburi, în locul lor fiind convocați mai mulți handbaliști din întrecerile interne.


Leave a Reply