Cei mai bun șahiști din Vaslui


Au fost desemnați câștigătorii fazei locale a Olimpiadei Sportului școlar la șah, care vor reprezenta municipiul Vaslui la faza județeană.

Școala ”Vasile Alecsandri” Vaslui a găzduit faza municipală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) la șah, gimnaziu și liceu. Arbitrată de profesorul Constantin Grosu, competiția s-a bucurat de o prezență de calitate, partidele fiind foarte disputate.

La licee, Diana Teodora Panainte, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), a câștigat concursul la fete. Ea a fost urmată de Petronela Lazăr și Elena Maria Crețu, ambele de la Liceul ”Emil Racoviță” (LER).

La băieți, cel mai bun a fost Alexandru Aliciuc, de la LMK, urmat de Dragoș Popa (LER) și George Maftei (LMK).

Cu toții vor reprezenta municipiul Vaslui la etapa județeană a ONSS.

La gimnaziu s-au calificat mai departe Școala ”Vasile Alecsandri”, câștigătoarea fazei locale, Școala ”Mihai Eminescu” și Școala ”Constantin Parfene”.

Echipajul Școlii ”Vasile Alecsandri” este format din David Potorac, Cristina Arnăutu, Matei Luca și Marian Romașcu. Coordonatorul echipei este profesorul Dan Deliu.

”O prezență extraordinară la etapa locală o reprezintă echipajul Liceului Codăești, coordonat de profesorul Răzvan Beldiman. A lăsat o impresie foarte bună, fiind la un pas de calificare. Faza județeană va avea loc la Vaslui, pe 9 decembrie”, ne-a spus Constantin Grosu.


Leave a Reply