Cel mai frumos gest de omenie: Un zâmbet într-un cadou


”Lacrimi de bucurie în ochii copiilor de la Grădinița din satul Găvanu, comuna Bogdana, dar și în ochii părinților lor”, așa își începe povestea un reprezentant al ISJU, Andrei Ghiorghieș.

Impresionat de situația grea a unor copii, de care a aflat în urma unei misiuni în satul Găvanu, Andrei Ghiorghieș, reprezentant ISJU Vaslui, a decis să inițieze un proiect susținut de prieteni sau cunoștințe din mediul online. Apelul său nu a fost tratat cu indiferență, iar vasluienii au reușit să se unească și să sprijine copiii din Găvanu.

”După eforturi îndelungate (opt ore), am ajuns la Găvanu pentru a arăta că Moș Nicolae ajunge la timp la toți, cu jucării, haine, alimente, sucuri. Asta le-am dus acelor familii nevoiașe, care s-au bucurat la venirea noastră ca atunci când câștigi la loterie premiul cel mare. Am primit ajutor din partea celor de la Consiliul Județean Vaslui, care ne-a pus la dispoziție o autoutilitară cu tracțiune 4×4, unde am încărcat tot bagajul (alimente, saci de haine, jucării), dar și din partea celor de la Club Off-Road Vaslui, care au intervenit și ne-au ajutat cu două mașini de teren 4×4, echipate cu troliu și alte accesorii pentru astfel de drumuri. Fără ajutorul lor, cu siguranță nu reușeam să ajungem la acele familii, la acei copii, iar pe această cale le mulțumim din inimă”, a declarat Andrei Ghiorghieș.

Inițial, campania umanitară era adresată unei familii sărace din satul Găvanu, care are doi copii, însă vasluienii și nu numai au fost foarte săritori.

”S-au strâns așa de multe haine, alimente, jucării, încât am reușit să ajutăm nu una, ci patru familii, împreună cu copiii lor din satul Găvanu, opt copii de la Grădinița Găvanu și două familii nevoiașe, cu un număr mare de copii, cu vârste între șase luni și 14 ani, din satul Bogdana. Șase familii au primit paturi pentru iarnă, haine, alimente, jucării, inclusiv pilote pentru învelit. Mulțumiri colegilor mei de serviciu, care s-au mobilizat și au dat o mână de ajutor, dar și celorlalți care au ajutat cu ce au putut pentru a-i face pe alții să zâmbească și să simtă bucurie în suflet, inclusiv învățătoarei Simona Spânu Gorcea, din comuna Bogdana. Suntem cu inima împăcată că am putut ajuta acești oameni. Vouă, oameni săritori, vă transmit lacrimile de bucurie ale copiilor pentru jucăriile primite și pentru hainele donate. Vă urez multă sănătate, tot binele din lume și mă bucur de omenia de care ați dat dovadă!”, a mai spus Andrei Ghiorghieș.


Leave a Reply

%d bloggers like this: