Centrul Cultural Județean, din nou în corzile licitațiilor


Istoria lungă a înființării unui centru cultural visat de autorități în fosta Casă a Armatei din municipiul Vaslui se pare că va fi chiar extrem de lungă. Consiliul Județean (CJ) va reface caietul de sarcini pentru continuarea lucrărilor la obiectivul “Centru Cultural Județean Multifuncțional” deoarece fostul constructor a intrat în insolvență.

“În acest moment, sunt realizate 40% din lucrări, iar investiția trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2018. S-au cheltuit aproape 40 de miliarde de lei vechi, bani proveniți din bugetul CJ și cel al statului. În noul caiet de sarcini vom prevedea construirea unei scene rotative, cum mai are, în zona Moldovei, doar Teatrul Național din Iași”, a declarat Ciprian Trifan, vicepreședinte al CJ Vaslui.

Până acum s-au realizat lucrări la mecanica de scenă, înlocuirea geamurilor, alte finisaje. Proiectul mai prevede construcția unor spații mari pentru organizarea de evenimente culturale – concerte, festivaluri consacrate tradițiilor populare – dar și a unei parcări în spatele clădirii.


Leave a Reply