Cerere de solidaritate: Voluntarii “Solidar” fac minuni


Andreea Magdalena Mihalache și mama ei

Asociația se preocupă în continuare de susținerea familiei Mihalache, din Oltenești, care cere ajutor pentru ca cele două fiice să poată merge la școală. Toți oamenii cu posibilități sunt rugați să pună umărul!

Voluntarii Asociației “Solidar” Vaslui s-au întâlnit, marți, cu mama elevei Andreea Magdalena Mihalache, din Vinețești, comuna Oltenești, ocazie cu care au aflat mai multe detalii despre situația materială a familiei.

“Familia Mihalache locuiește împreună cu socrul, pensionar bolnav. Doamna Mihaela Cornelia Mihalache este bolnavă, de trei ori fiind internată la Spitalul de Psihiatrie Vaslui cu probleme cauzate de stres. Boala de natură psihiatrică și faptul că a născut de două ori prin cezariană, că are fierea scoasă și o miopie mare (-11) nu-i permit să desfășoare decât muncă în gospodărie. Soțul are calificare de tractorist în brazdă. Se pricepe și la tâmplărie, drujbă și construcții. Nu-și găsește însă un loc de muncă. Împreună au două fete, pe Andreea-Magdalena care este elevă la școala profesională de la Liceul «Ștefan Procopiu» Vaslui, și pe Florentina-Mihaela, care este elevă în clasa a VII-a la școala din Vinețești. Cheltuielile familiei sunt legate de întreținerea la școală a fetelor, precum și de rezolvarea problemelor de sănătate. Singura sursă de venit o reprezintă alocația fetelor, care este insuficientă. Dorința lor, ca familie, este să reușească să-și ajute fetele să termine școala”, se arată într-un comunicat al ONG-ului vasluian.

Pentru că veniturile sunt foarte mici, familia nu-și permite cumpărarea unor obiecte de uz casnic care ar face munca în gospodărie mai ușoară, motiv pentru care voluntarii “Solidar” fac apel la cei care pot să ajute: “Doamna Mihalache și-ar dori o mașină de spălat manuală, nu automată pentru că apa e la mare adâncime și pompa nu reușește să asigure apa la mașină. De asemenea, și-ar dori un aragaz. Cel pe care îl folosește acum e împrumutat de la o rudă și nu este funcționabil decât la un ochi”.

De asemenea, voluntarii au publicat sumele care au fost strânse până acum pentru a o ajuta pe Andreea să termine școala, o parte din bani fiind deja oferiți mamei fetei. Restul sumei va fi virată în contul pe care tânăra și-l va deschide.


Leave a Reply

%d bloggers like this: