Chiar scapă Bârladul de gropi? Asfaltări de secolul XXI


Grație unui utilaj achiziționat ieri de Reiser SA Bârlad, lucrările de asfaltare din cadrul programului anual finanțat de la bugetul local se vor putea realiza mult mai repede.

De mulți ani, pentru “plombarea” și asfaltarea străzilor și trotuarelor din Bârlad, angajații SC Lucrări de Drumuri și Poduri Reiser SA, acționariată de Consiliul Local, folosesc un tractor și un utilaj „în vârstă” de vreo 40 de ani care toarnă bitumul fierbinte, fiecare cu o capacitate de circa șase tone. Evident, se mai și defectau din când și în când și dădeau peste cap programul de lucrări, în această vară remorca tractorului chiar răsturnându-se pe strada General Vasile Milea.

Conducerea societății și-a propus să achiziționeze un utilaj nou pentru a putea mări viteza cu care se toarnă asfaltul în Bârlad. Adriana Ursu, actualul director al SC Reiser SA, a anunțat că, încă din vară, a fost comandată o mașină de 10 tone și că livrarea urma să fie făcută în noiembrie. Lucrurile au fost întârziate puțin, așa că abia ieri a fost adus noul utilaj.

„Mașina a fost comandată cu basculare pe trei părți, stânga, dreapta și spate, ca să le vină mai ușor celor care lucrează. A costat 63.000 de euro, fără TVA, iar la semnarea contractului am plătit un avans de 25%. A intrat în țară în urmă cu trei zile, iar în această dimineață (ieri – n. r.) am plătit diferența de bani. Reprezentanții noștri au adus-o de la Iveco Galați, firmă de la care a fost achiziționată prin selecție de oferte. Avem în intenție să achiziționăm în 2018 o autoutilitară, un fel de atelier mobil; ne trebuie și o mașină ca să transportăm angajații pentru că singura care deservește Reiser e vestitul Duster al directorului, dar pe care îl folosesc toți”, a declarat ing. Adriana Ursu.

Tot pentru 2018 este planificată și achiziționarea unei freze de curățat asfaltul, prețul ajungând la 110.000-120.000 de euro, așa că banii ar trebui să fie aprobați de consilierii bârlădeni.

Trebuie spus că noul utilaj a fost prezentat ieri, la ora 13.30, nu doar ziariștilor locali, ci și membrilor Consiliului de Administrație și angajaților. Mașina a fost „botezată” în stil tradițional, cu ciocnirea unei sticle de șampanie de bord.


Leave a Reply

%d bloggers like this: