Chiar și pe caniculă, poștașii vasluieni sunt la datorie


Deși e perioada concediilor, iar vremea a fost și va fi în continuare caniculară, factorii poștali vasluieni sunt la datorie.
“Și în aceste condiții meteo nefavorabile, Poșta Română funcționează și asigură serviciul poștal universal. Am organizat activitatea astfel încât clienții noștri să nu aibă de suferit. Zilnic, factorii poștali ajung la timp și asigură distribuirea trimiterilor poștale, presa locală și națională, mandate poștale și toate serviciile”, a declarat Irinel Marcu, directorul Oficiului Județean de Poștă Vaslui.
Pentru factorii poștali, vremea nici nu poate fi un obstacol în calea distribuirii pensiilor vasluienilor.
“Conform convenției încheiate între Compania Națională Poșta Română și Ministerul Muncii, pensiile se achită în perioada 14-27 ale lunii. Noi primim banii în patru tranșe. Asigur pensionarii că vor primi pensiile la timp, conform programărilor. Pe această cale, le recomand și chiar îi rog să stea la domiciliu, să nu caute poștașii pentru că aceștia o să le bată la ușă. Avem factori poștali în mediul rural care, pe lângă serviciile poștale, duc pensionarilor care sunt suferinzi alimente, apă și medicamente”, a mai spus Irinel Marcu.
Pentru a preveni situațiile neplăcute, au fost luate o serie de măsuri de protecție a salariaților în aceste zile de vară toridă.
“Conducerea Companiei Naționale Poșta Română a procedat la: acordarea către fiecare salariat care lucrează în mediul extern a doi litri de apă minerală/zi când temperaturile depășesc 33 de grade, iar programul de lucru al factorilor poștali a fost fracționat”, a încheiat Irinel Marcu.


Leave a Reply