Cinci cărți și o revistă: Luna lansărilor la Biblioteca Județeană


Gelu Bichineț

Octombrie este o lună plină cu activități culturale la Biblioteca Județeană Vaslui. În această perioadă vor fi lansate cinci cărți și o revistă, având ca autori cunoscuți scriitori locali.

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui propune pentru luna octombrie o ofertă culturală bogată și extrem de interesantă. Startul va fi dat chiar astăzi, când profesorii de limba română din județ își vor lansa revista ”Dincolo de cuvinte”, într-un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.

Mâine, instituția condusă de Gelu Bichineț îl va aduce în prim-plan pe regretatul profesor și scriitor Alexandru Poamă, organizând un moment de evocare și comemorare a două decenii de la trecerea la cele veșnice.

„În același cadru va avea loc lansarea cărții «Chip dulce de copil». Totodată, Biblioteca Județeană a alcătuit o micro-bibliografie a lucrărilor ce poartă semnătura profesorului Poamă. Încercăm într-un cadru frumos să ne aducem aminte de tot ceea ce a făcut bun pe acest pământ Alexandru Poamă”, a declarat Gelu Bichineț.

Pe 12 octombrie, Oltea Rășcanu Gramaticu își va lansa aici cartea ”Unde zboară condorii”, iar pe 19 octombrie, medicul Valeriu Lupu va veni în fața iubitorilor de lectură cu lucrarea ”Nicolae C. Păulescu – Între știința vieții și metafizica existenței”.

„Data de 26 octombrie este consacrată «După-amiezilor culturale la Vaslui». Cu ritmicitate, să zicem, elvețiană, ținem în ultima decadă a fiecărei luni o întâlnire cu personalități de seamă ale vieții culturale românești. Este un parteneriat pe care îl avem cu domnul profesor Constantin Dram, care vine pentru luna octombrie cu o propunere foarte interesantă – Iluziile metaforei – avându-l ca invitat pe prof.univ. Alexandru Gafton”, a mai spus Gelu Bichineț.

Conducerea Bibliotecii Județene îi așteaptă pe cititori și la celelalte secții, unde au parte de diferite activități recreative.


Leave a Reply