CNSRL-Frăția Vaslui s-a enervat: “Dacă Olguța are succes, vom avea 26% scădere salarială în domeniul privat!”


Proiectul de modificare a Legii dialogului social scoate în stradă sindicaliștii vasluieni. Pentru 1 noiembrie sunt anunțate proteste în tot județul. “Olguța ar trebui numită ministrul invențiilor!”, este de părere Gheorghe Croitoru, liderul filialei Vaslui a CNSLR-Frăția.

Mediul privat este în pericol, dacă intențiile ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, vor fi puse în practică, rezultă din spusele lui Gheorghe Croitoru, liderul filialei județene a CNSRL-Frăția: “Am discutat cu colegii lideri de sindicat din țară și credem că domeniul privat va fi expus unor reduceri salariale. Cauza ar fi proiectul de modificare a Legii 62, privind dialogul social, cea mai importantă prevedere referindu-se la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Dacă Olguța are succes, vom avea 26% scădere salarială în domeniul privat!”.
O mare nedumerire a lui Coitoru este legată de modul în care se vor naște noile sindicate: “Pentru formarea unui sindicat, acum sunt necesare cel puțin 15 persoane din aceași ramură sau profesiune, chiar dacă își desfășoară activitatea la angajatori diferiți. Ei, după invențiile Liei Olguța Vasilescu, din confederațiile sindicale vor putea face parte și alte formațiuni. Cine? CAR-ul, că nu știu ce altceva? Olguța ar trebui numită ministrul invențiilor!”.
Sindicaliștii vasluieni au luat deja legătura cu prefectul Eduard Popica, dar și cu Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean.
“Cu Dumitru Buzatu și ministrul agriculturii, Petre Daea, m-am întâlnit la Expo-Zoo Agroind, zilele trecute, asigurându-ne de sprijinul lor. Evident, PSD este un partener de dialog la nivel local, dar, la nivel central, se vede că este contra noastră!”, a opinat liderul de sindicat.
Reamintim că PSD și liderii confederațiilor naționale sindicale au convenit asupra necesității modificării Codului Muncii și Legii dialogului social, numai că solicitările concrete ale sindicatelor și patronatelor nu au ajuns unde trebuie.
“Comisiile de dialog social din Parlamentul României nu-și fac treaba. E a treia oară când se întrunesc, iar patronatele nu știu nimic”, mai spune Croitoru.


Leave a Reply

%d bloggers like this: