Comedie în politica bârlădeană: Ex-liberalul Spiridon, candidatul Mişcării Populare!


candidat MP Barlad primarie - Ionel SpiridonDupă principiul „dacă nu se poate consilier local, măcar primar să fiu”, Ionel Spiridon, care până acum câteva zile lupta de zor prin instanţe să câştige un loc în Consiliul Local Bârlad din partea PNL, a fost desemnat candidat la fotoliul de primar din partea Mişcării Populare.

În prag de campanie electorală pentru alegerile locale, Mişcarea Populară (MP) Bârlad pare să o ţină dintr-un şoc în altul. Altfel nu se explică de ce îşi schimbă candidaţii la fotoliul de primar mai ceva ca şosetele. Dacă, în urmă cu ceva timp, era lansat cu surle şi trâmbiţe Dorin Minciună, conducerea judeţeană a formaţiunii s-a sucit pentru prima dată, anunţând că propunerea „nu era bătută în cuie”. În luptă a fost aruncat Dionisie Lefter, pe care toată suflarea Bârladului îl ştia liberal până în măduva oaselor. Aşa se face că, pe 21 februarie, Lefter i-a luat pe toţi prin surprindere şi şi-a depus adeziunea la MP, devenind astfel cel mai potrivit om din partid pentru a lupta cu marele favorit, Adrian Solomon.
Nici de data asta nu a fost cu noroc. După nici o săptămână, Lefter era anunţat candidat din partea PNL (între timp, nu mai e nici la liberali!!), astfel că MP a plecat din nou „la vânătoare”. După două săptămâni, l-a dibuit pe Ionel Spiridon, care tocmai lupta prin instanţe să câştige un loc în Consiliul Local Bârlad din partea – aţi ghicit! – PNL. Spiridon este nimeni altul decât cel care, pe 28 decembrie, s-a adresat Tribunalului Vaslui (secţia Contencios administrativ şi fiscal) şi a cerut anularea hotărârii Consiliului Local Bârlad din 17 decembrie 2015, prin care aleşii s-au abţinut de la votul privind validarea sa. Pentru că termenul la care magistraţii urmează să ia în calcul solicitarea este tocmai pe 11 aprilie, adică prea târziu pentru a mai apuca să intre în Consiliul Local, Spiridon nu a mai aşteptat decizia instanţei. A părăsit PNL şi a devenit membru PM, poate va prinde vreo funcţie.
„Este adevărat că domnul Spiridon este noul nostru candidat la funcţia de primar pentru Bârlad. Dacă a văzut că în PNL nu are susţinere de la colegi nici pentru scaunul de consilier şi nici pentru a primi posibilitatea să candideze la primărie, a venit înapoi «acasă». Că doar şi noi suntem partid de dreapta. Chiar ieri (duminică, 6 martie – n.r.) a semnat adeziunea, a fost prezentat Biroului Municipal, iar miercuri urmează să avem o conferinţă de presă la Bârlad, în care îl vom prezenta drept candidatul nostru. Pot spune că eu l-am contactat pentru a-l aduce la noi în partid. Toţi pedeliştii şi peneliştii sunt ai noştri şi încercăm să-i aducem «acasă»”, ne-a declarat, foarte mulţumit, Daniel Onofrei, preşedintele Organizaţiei Judeţene a MP Vaslui.
Onofrei ne-a explicat că desemnarea lui Spiridon drept candidat la primărie nu a supărat pe nimeni în partid întrucât, anterior, a fost efectuat un sondaj în rândul membrilor MP Bârlad, care nu au putut să se hotărască. Cum nimeni de la organizaţia municipală nu a fost dispus să-şi asume răspunderea, conducerea judeţeană a trecut la „vânătoarea” de candidaţi, până l-a „capturat” pe Spiridon.
„Domnul Lefter e compromis. S-a compromis singur. Evident că are adeziune la noi, dar am înţeles că, în momentul în care completezi o adeziune, se anulează ce ai avut în urmă. Pe 21 februarie a semnat adeziunea la noi, iar pe 26 februarie a completat la PNL. E clar că, în acest moment, e membru PNL”, a completat Onofrei.


Leave a Reply

%d bloggers like this: