„Comerciant” de cannabis, condamnat


arestatUn bârlădean de 26 de ani, suspectat că a vândut în oraş cannabis şi substanţe etnobotanice, a fost condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare.

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui la începutul lui iulie, bârlădeanul Marian Mihai Pomet (26 de ani) a fost deja condamnat. Sentinţa a fost dată la finele săptămânii trecute de magistraţii Tribunalului Vaslui, care au reţinut în sarcina individului infracţiunile de trafic de droguri, deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată. Pentru fiecare dintre fapte a primit o pedeapsă, iar în final pedepsele au fost contopite, Pomet urmând să execute doi ani şi cinci luni de închisoare. Totodată, instanţa i-a interzis, timp de doi ani, drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, de a fi tutore sau curator şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada august 2015 – mai 2016, Pomet a vândut cannabis şi substanţe etnobotanice mai multor tineri din Bârlad.


Leave a Reply

%d bloggers like this: