Condamnat pentru scandaluri


ciocan1Bârlădeanul Andrei Solomon, fiul afaceristului Octavian Solomon, care este judecat pentru fapte de corupţie în acelaşi dosar cu ex-procurorul criminalist Vasile Şelaru, a fost condamnat pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Aşa tată, aşa fiu! În timp ce omul de afaceri bârlădean Octavian Solomon îşi aşteaptă pedeapsa într-un proces aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi, fiul său de 27 de ani, Andrei, a fost deja condamnat pentru un cumul de infracţiuni comise în iulie 2011 şi mai 2014, în cluburi din oraş. Faptele au fost comise împreună cu Alexandru Vlad (26 de ani), care a fost trimis în judecată alături de el.
În noaptea de 17/18 mai 2014, cei doi se aflau, împreună cu alţi doi tineri, într-un club de noapte din Bârlad, unde au provocat un scandal monstru, iar Vlad şi Solomon au lovit doi tineri, de 20, respectiv 23 de ani. Câteva zile mai târziu, pe 29 mai, cei doi indivizi s-au luat la bătaie cu un alt tânăr, pe Bulevardul Republicii. Poliţiştii au deschis pe numele lor dosare penale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe, iar în urma extinderii cercetărilor au stabilit că tot Vlad şi Solomon se fac vinovaţi de un scandal petrecut în iulie 2011, la o terasă din Bârlad. Atunci, un tânăr a suferit leziuni care au necesitat 14-15 zile de îngrijiri medicale. Aşa se face că Vlad a „colecţionat” şi un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, încăierare şi ultraj contra bunelor moravuri, în timp ce Solomon l-a depăşit cu două infracţiuni de distrugere şi ultraj.
După un proces care s-a întins pe aproape doi ani, zilele trecute, magistraţii l-au achitat pe Andrei Solomon pentru infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar l-au condamnat pentru distrugere şi pentru ultraj, rezultând o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare, cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani. De asemenea, a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile. Nu în ultimul rând, instanţa l-a obligat pe scandalagiu să achite 3.000 de lei unui tânăr pe care l-a agresat şi 2.000 de lei unei alte victime, cu titlu de daune morale.


Leave a Reply

%d bloggers like this: