Conferință la Protopopiatul Huși


Prea Sfințitul (PS) Ignatie, episcopul Hușilor

PS Ignatie a oferit Sfântul Antimis și a slujit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Huși. Ulterior, la Protopopiat, preoții s-au întrunit în conferința semestrială de toamnă, eveniment prezidat de episcopul Hușilor.

Joi dimineață, episcopul Hușilor, Prea Sfințitul (PS) Ignatie a oferit Sfântul Antimis și a slujit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Huși. Aici a fost întâmpinat de părintele protopop Marius-Cătălin Antohi, de părintele Paul Rariță, consilierul administrativ al Episcopiei Hușilor și parohul acestei biserici, precum și de preoții din Protopopiatul Huși.

„Rațiunea Sfintei Liturghii este împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos. O anumită secularizare din interior este cea în care ne îndepărtăm de dorul, de dragostea de a-L primi pe Hristos în timpul Sfintei Liturghii. Noi încercăm, pe cât ne stă în putință, să fim cât mai pregătiți să-L primim pe Hristos, dar oare vom fi vreodată cu adevărat pregătiți? Mulțumim lui Dumnezeu pentru această bucurie de a sluji, de a ne ruga împreună și, mai ales, de a ne împărtăși cu toții”, a menționat PS Ignatie.

După Sfânta Liturghie, preoții s-au întrunit în conferința semestrială de toamnă.

“Conferința a avut loc în sala de ședințe a Protopopiatului Huși și a fost prezidată de PS Ignatie, episcopul Hușilor. A început cu vizionarea unui film documentar realizat de Trinitas TV despre personalitatea Patriarhului Iustinian Marina. În partea a doua a întâlnirii, Preasfinția Sa a făcut cunoștință cu fiecare preot în parte, trecând totodată în revistă principalele direcții pastorale pe care le dorește intensificate”, se arată pe site-ul Episcopiei Hușilor.


Leave a Reply