Contre liberalo-pesediste la ședința Consiliului Local Vaslui


În acest an, SC Transurb Vaslui va primi o compensație de la bugetul local pentru efectuarea obligației de serviciu public în valoare de aproximativ 700.000 de lei. Acest lucru a provocat un mare scandal în ședința pe luna august a Consiliului Local. Liberalii au votat împotriva proiectului de hotărâre și au amenințat că vor sesiza Curtea de Conturi.
“Nu se justifică din punct de vedere economic acordarea acestei compensații financiare, dacă ne gândim că societatea beneficiază de o linie de troleibuz, că s-au achiziționat trei trolee, are un buget de venituri și cheltuieli aprobat la începutul anului. În ultima perioadă, activitatea de aici nu a fost bună“, a început Marius Arcăleanu.
Consilierul liberal a invocat situația din municipiul Bârlad, unde transportul local este realizat de o firmă privată, iar prețul unei călătorii este de numai un leu: “Voi vota împotriva proiectului de hotărâre. Activitatea Transurb este păguboasă, se scot niște bani din buzunarul vasluenilor. Voi analiza și voi merge mai departe la Curtea de Conturi“.
Sorin Radu, un alt consilier liberal, s-a declarat de acord cu Arcăleanu, arătând că problema pleacă de faptul că transportul electric e mult mai scump decât cel convențional – 13,50 lei pe kilometru, față de 6,50 lei/km: “Cheltuielile indirecte referitoare la activitatea de transport a Transurb sunt de 56% din total. Un procent foarte mare. Este o plată a nemuncii pe care noi o compensăm. Votăm ceva ce nu știm. Contractul și actul adițional și anexele nu sunt între materialele de ședință“.
Viceprimarul Dragoș Cazacu a replicat că liberalii greșesc fundamental dacă apreciază că transportul lcoal este o afacere de partid: “Este un serviciu public al acestei comunități“.
Ionel Bordeianu, consilier PSD, a amintit apoi că în anul 2004 PNL dorea nici mai mult nici mai puțin decât privatizarea transportului public local. Alin Negruți a sărit și el la gâtul liberalilor, menționând că tot ceea ce susțin ei este populism ieftin: “Poate din cauza căldurii au această atitudine”.
Marius Arcăleanu nu s-a lăsat, că doar are în CV două candidaturi la Primăria Vaslui: “Este fraudă! O să aduc dovezi! Voi sesiza Curtea de Conturi. O să fiți răspunzători pentru votul pe care îl dați!“.
Tot liberalii au avut ultimul cuvânt, prin Florin Dragomir: “PNL nu are nimic împotriva SC Transurb, dar societatea este pe pierdere. Vechea conducere a înregistrat o pierdere de 4,3 miliarde de lei vechi, iar noua conducere anunță pentru acest an și anul viitor o pierdere de 6,3 miliarde de lei“.


Leave a Reply

%d bloggers like this: