Copiii din Delești învață în școală nouă


Miercuri, s-a tăiat panglica inaugurală a noii școli din satul Delești, unde cei aproape 170 de elevi beneficiază de condiții moderne.

De alaltăieri, comuna Delești beneficiază de o școală ultramodernă, construită cu fonduri de la Banca Mondială. Este penultima din “pachetul” de opt unități finanțate prin acest program.

”Cred că acum copiii din Delești sunt fericiți că învață într-o școală nouă și frumoasă. Mai sunt multe de pus la punct și îl rog pe domnul primar să depună eforturi pentru a asigura finanțarea necesară, astfel încât școală să fie dotată cu tot ceea ce e necesar”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Clădirea este cu două etaje și cuprinde șase săli de clasă, două laboratoare și diferite cabinete.

”Recepția a fost făcută încă din luna ianuarie, dar s-a întârziat cu obținerea avizelor de funcționare. Ne bucurăm că am reușit acest lucru”, a spus Marius Dragomir, directorul Școlii Gimnaziale Delești.

La tăierea panglicii inaugurale a fost prezent și prefectul Eduard-Andrei Popica, care a felicitat locutoirii comunei pentru investiție: ”Este unul dintre cele mai importante lucruri care se poate întâmpla într-o comunitate. Dezvoltarea socio-economică depinde și de accesul la educație. Această investiție înseamnă condiții mai bune pentru elevi, baza dezvoltării unei comunități”.

”Este o investiție de viitor și asigurăm tot sprijinul Consiliului Județean (CJ) în susținerea proiectelor pe care Primăria Delești le va implementa”, a menționat Ciprian Trifan, vicepreședinte al CJ Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: