Copiii merituoși de la Clubul Copiilor Bârlad au fost recompensați: Începem un nou an școlar cu un bilanț frumos!


Le mulțumesc copiilor, părinților, doamnelor învățătoare, Mihaelei Mocănașu și lui Iulian Iordache, bibliotecari-colaboratori în proiectele noastre, reprezentaților presei care au fost alături de noi pe tot parcursul anului școlar.

2016-2017 a fost un an școlar cu roade frumoase pentru Cercul de Teatru al Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad, dacă privim multitudinea de diplome primite ca răsplată pentru munca depusă.
Ideea este că, după stabilirea repertoriului și multe repetiții, vine și vremea confruntării cu alți copii pasionați de arta scenică. Adică multe emoții până se primesc rezultatele. Deși aproape de suflet îmi este competiția „Micul Prinț” de la Iași, am participat și la altele și suntem foarte bucuroși de rezultate. Am și organizat, împreună cu câțiva colaboratori dragi, două concursuri pe plan local, unul de improvizație și unul de interpretare teatrală, pentru a căuta copii talentați și a-i încuraja să-și dezvolte pasiunea și înclinațiile. Iată-ne palmaresul:
– Concursul de Interpretare organizat în cadrul Proiectului regional „Sărbătorile românilor de pretutindeni”, ediția a V-a (CAERI 344), Corni, Botoșani – premiul II;
– Concursul Național de Teatru “Actor în lumea basmelor”, Tecuci – locul I;
– Concursul Interjudețean de Creație ecologică, secțiunile Creație plastică, Teatru și Costum ecologic – trei premii I, un premiu II și un premiu III;
– Concursul Național de Artă Fotografică „Trasee în alb-negru și color” – premiul III;
– Concursul local de Improvizație teatrală – trei premii I, două premii II și două premii III;
– Concursul interjudețean „Caragiale, contemporanul nostru” (CAERI 875), Palatul Copiilor Pitești – premiul II;
– Concursul Regional de Teatru (CAERI 888) „Oglindirea sufletului în literatură”, Oradea – premiul I.
Sigur, au mai fost și mențiuni și diplome de participare, plus premiile de la Iași (Premiul Special pentru teatralizarea unei povești și Premiul Special pentru tematică actuală, obținut de Alexia-Maria Râpă), care nu au stabilit un clasament anume, ci au evidențiat calitățile fiecărui participant sau grup. Important este să avem cât mai multe confruntări artistice și să căpătăm și mai multă experiență.
Le mulțumesc copiilor, părinților, doamnelor învățătoare, Mihaelei Mocănașu și lui Iulian Iordache, bibliotecari-colaboratori în proiectele noastre, reprezentaților presei care au fost alături de noi pe tot parcursul anului școlar.
Așteptăm noi elevi talentați! (Eliza ARTENE, coordonator cerc)


Leave a Reply