Copiii neglijaţi s-au „răzbunat” pe părinţi: Dosar penal în cazul Grumezoaia


dosare_penale_judecatorie_tribunal_5Părinţii celor trei frăţiori lăsaţi în plata Domnului s-au ales cu dosar penal pentru “rele tratamente aplicate minorilor”. Micuţii, internaţi împreună cu mama lor la Spitalul Huşi, vor reveni în familie, însă Protecţia Copilului va continua monitorizarea cazului.

Părinţii a trei copii din satul Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir, care au fost salvaţi de medici cu ajutorul poliţiştilor sunt cercetaţi penal. Cazul a fost prezentat în ediţia noastră de ieri.
“Pe numele celor doi părinţi a fost deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorilor”, a declarat Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.
Amintim că, sâmbătă, trei frăţiori cu vârste cuprinse între cinci luni şi patru ani, abandonaţi în casă de părinţi, au fost scoşi din locuinţă cu ajutorul Poliţiei. Micuţii, o fetiţă de cinci luni, un băieţel de doi ani şi un altul de patru ani, flămânzi, murdari, înfometaţi şi deshidrataţi, au fost duşi cu ambulanţa la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” din Huşi.
Cei care s-au sesizat în legătură cu situaţia dramatică a celor trei copii au fost vecinii, care au sunat la 112 pentru a cere ajutor. În momentul în care a sosit ambulanţa, au ajuns acasă şi părinţii, care au făcut un scandal monstru. Tatăl a devenit agresiv, motiv pentru care s-a cerut ajutorul poliţiştilor. Au fost sesizate Prefectura Vaslui şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).
Reprezentanţii DGASPC Vaslui au anunţat că mama a fost internată la Pediatrie alături de cei trei copii, care, după externare, vor reveni în familie.
„Din primele date se conturează ipoteza unei situaţii de risc major pentru cei trei copii în cadrul familiei naturale, aspect ce determină necesitatea realizării unei evaluări de specialitate, la care îşi vor da concursul toate instituţiile competente, urmând ca la final să se stabilească cele mai potrivite măsuri pentru cei trei fraţi, cu menţiunea că se poate ajunge până la separarea lor de mediul familial”, a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Aceasta nu este prima întâlnire dintre familia din Grumezoaia şi autorităţi. Dintr-o căsătorie anterioară, mama mai are două fete, de 11, respectiv 14 ani, care au fost separate de familie şi date în plasament după ce actualul soţ al femeii le-a abuzat fizic.
“Agresiunea a fost îndreptată doar asupra copiilor proveniţi dintr-o relaţie anterioară a mamei, nu şi asupra propriilor copii (cei trei frăţiori abandonaţi în casă – n.r.). La momentul separării, familia dispunea de condiţii material-financiare pentru creşterea şi îngrijirea copiilor şi nu au fost identificate elemente de risc iminent pentru aceştia”, a mai spus Irina Câmpeanu.


Leave a Reply