Corneliu Bichineţ este mai sărac sufleteşte: “Corneliu Vadim Tudor a lăsat un gol imens”


Conferinta de presa sustinuta de presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, cu ocazia inaugurarii noului sediu al partidului, 11 ianuarie 2008.

Conferinta de presa sustinuta de presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, cu ocazia inaugurarii noului sediu al partidului, 11 ianuarie 2008.

Fost preşedinte al PRM Vaslui şi ex-senator din partea acestui partid, vasluianul care l-a cunoscut cel mai bine pe Corneliu Vadim Tudor, Corneliu Bichineţ are numai cuvinte de apreciere pentru cel căruia i-a fost un apropiat până acum câţiva ani. A fost dat afară din partid de Vadim şi nu au mai vorbit deloc de atunci, însă vicele Consiliului Judeţean îi păstrează o frumoasă amintire şi vrea să organizeze un praznic de pomenire la Vaslui.

Corneliu Bichineţ, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, este vasluianul care l-a cunoscut cel mai bine pe cel care a fost Corneliu Vadim Tudor, fiind un apropiat al acestuia nu numai în plan politic, ci şi personal.
“Există oameni care îţi marchează întreaga existenţă după ce i-ai cunoscut sau te-ai intersectat cu ei”, spune acum Bichineţ, care continuă întristat: “În 1997, am început colaboarea cu Corneliu Vadim Tudor, la revistă şi pe plan politic. În 2000, am ajuns consilier judeţean mai întâi, apoi senator. Colaborarea cu Corneliu Vadim Tudor, un om de o excepţională valoare, a fost cu năbădăi, cu convulsii majore, însă, fiind foarte inteligent, tribunul m-a pus în rol şi m-a valorificat la maximum, prin scris, la Tricolorul şi România Mare, la declaraţii politice în plenul Senatului (2000-2004), delegaţii în diferite ţări ale lumii, emisiuni televizate la nivel central şi mai ales în activităţile în teritoriu. De altfel, Corneliu Vadim Tudor a fost cel care, atunci când a văzut capacitatea mea pragmatică, m-a propus pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (2004-2008). Ce fel de om aş fi eu dacă nu i-aş fi recunoscut valoarea acestui atipic şi tumultuos om politic român?! M-a cooptat în conducerea naţională a partidului ca secretar executiv şi lider regional pe nouă judeţe, apoi, inexplicabil, în 2010, m-a dat afară din partid, ca peste o lună să mă recheme. Ulterior însă, colaborarea noastră a fost aproape inexistentă, iar în 2012 s-a încheiat. De atunci nu l-am mai căutat, nu i-am răspuns la mesaje, însă nu am scos o propoziţie de rău împotriva domniei sale”.
Pe vremea când era preşedintele Organizaţiei Judeţene a PRM Vaslui, cu care a obţinut rezultate excepţionale pentru partid în judeţ, Bichineţ a fost mai mult decât un colaborator politic al tribunului, relaţia extinzându-se şi în plan personal.
“I-am cunoscut familia foarte bine, pe fratele său Paul, pe sora sa Lidia Samson şi mai ales pe generalul Marcu Tudor, fost şi el parlamentar, un om foarte cinstit şi animat de un patriotism total, ca şi fratele lui mai mic şi devenit ilustru, Corneliu Vadim. De asemenea, am putut să particip la zilele onomastice ale celor două superbe fetiţe ale familiei Tudor, le-am văzut crescând şi regret că, atunci când au nevoie mai mult de tatăl lor, ele fiind studente acum, acesta nu mai este. I-am fost alături în clipe mai dificile şi doamnei Tudor, soţia preşedintelui meu de partid”, a mai spus Bichineţ.
Vicepreşedintele CJ vaslui, intrat, după plecarea din PRM, în PNL, cu care şi-a recâştigat funcţia, are numai cuvinte de apreciere pentru cel pe care îl consideră un reprezentant de vârf al naţionalismului românesc: “Corneliu Vadim Tudor a fost unic în felul său, a cunoscut măreţia şi, treptat-treptat, decăderea pe care o resimt aproape toţi oamenii mari ai acestei ţări. Când apare un om valoros la români, aproape toate nulităţile se coalizează împotriva lui. Corneliu Vadim Tudor ne-a exclus pe rând din partid pe aproape toţi membrii importanţi, Nedelescu, Olguţa Vasilescu, Nicolae Pătru, Mihai Lupoi, Lucian Bolcaş, Gheorghe Funar etc, şi a rămas, până mai zilele trecute, aproape singur la sediul PRM. Însă a ţinut făclia naţionalismului vie şi, chiar dacă mai palidă, de neatins în România. Aş vrea să văd un bărbat politc care să poată prelua, valorifica şi readuce naţionalismul românesc acolo unde îl urcase Vadim Tudor prin anii 2000! Un alt personaj enigmatic, carismatic şi fascinant, care a avut influenţă asupra mea, care seamănă şi nu seamănă cu Vadim Tudor, este Crin Antonescu. Golul pe care îl lasă Corneliu Vadim Tudor în urma sa în România, în familia sa, în cultura naţională, în politica românească este imens. Sunt alături de familia îndoliată, de toţi cei care iubesc România şi, după puterile mele, la 40 de zile, voi face un praznic de pomenire, cu acordul familiei sale, pentru sufletul mare şi zbuciumat ale acestui cărturar şi patriot român. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!”


Un răspuns pentru: Corneliu Bichineţ este mai sărac sufleteşte: “Corneliu Vadim Tudor a lăsat un gol imens”

  1. ŞDB says:

    Crin Antonescu? Ca nuca de perete în articol.

Leave a Reply

%d bloggers like this: