Crește coeficientul de inteligență din Parlament! Vin studenți în practică!


Studenții și absolvenții vasluieni care își doresc să acumuleze experiență în administrația publică centrală și să contribuie la elaborarea legilor au și ei șansa să dovedească tot ce știu și ce pot. Sau ar putea măcar să-și dea seama că nivelul mediu de inteligență al parlamentarilor este mai mic decât al oricărui student…
Concret, Camera Deputaților lansează o nouă ediție a Programului de Internship, care va avea loc în perioada 16 octombrie – 15 decembrie.
„Principalele obiective constau în familiarizarea internilor cu structurile administrative și politice ale Camerei, înțelegerea parcursului unui proiect legislativ și a relației dintre Parlament și alte instituții ale statului, precum și dezvoltarea capacității de a distinge între diferitele tipuri de documente cu caracter oficial. Diversitatea ariilor de competență ale structurilor Camerei Deputaților oferă oportunități de învățare tuturor tinerilor, indiferent de domeniul studiilor și background-ul academic”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților.
Studenții și absolvenții acceptați pot efectua minimum 20 de ore de internship pe săptămână, cumulate în intervalul 9-16.30, de luni până vineri. Participanții vor avea ocazia să-și testeze “inițiativele legslative” în cadrul unei simulări a activității în comisiile parlamentare, urmată de ședința de plen și votul final.
Visătorii interesați să facă practică la Camera Deputaților pot aplica pe site-ul internship.cdep.ro până pe 29 septembrie.


Leave a Reply

%d bloggers like this: