Cu șomajul tăiat


AJOFM Vaslui a sistat de la plată, în anul 2017, 39 de persoane care primeau indemnizație de șomaj, dar care au refuzat nejustificat participarea la un curs de formare profesională sau chiar să ocupe un loc de muncă.

Au refuzat ajutor în obținerea unui loc de muncă și s-au ales cu indemnizația de șomaj sistată. 26 de astfel de situații au fost înregistrate în 2017 la nivelul județului Vaslui, mai puține față de 2016, când au fost încetate 106 de indemnizații de șomaj.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, anul trecut, 13 persoane nu au răspuns apelului de a urma un curs de formare profesională, iar alte 26 au refuzat locul de muncă pus la dispoziție de instituție.

“Indemnizația de șomaj este în valoare de 375 de lei, la care se adaugă un anumit procent, în funcție de vechime. Ajutorul pentru persoanele rămase fără un loc de muncă se acordă pe o perioadă de șase, nouă sau 12 luni, în funcție de anii de vechime. În județul Vaslui, 1.573 de persoane primesc indemnizație de șomaj, dintre care 234 de absolvenți de anul trecut”, a declarat Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: