“Cupa Radical Grup” – cel mai tare concurs de șah: Marele premiu a ajuns la Huși


Vasile Marian a câștigat turneul A de la Cupa Radical Grup la șah. Pe locul secund s-a clasat basarabeanul Boris Nevednichy, podiumul fiind încheiat de un alt hușean, Bogdan Sava.

În perioada 1-3 decembrie, Vasluiul a organizat cel mai puternic turneu de șah din zona Moldovei – “Cupa Radical Grup” – finanțat de Ionel Sandu, administratorul societății cu același nume. A fost o participare numeroasă: 99 de jucători din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Iași, Pașcani, Bacău, Suceava, Focșani și Brăila, cărora li s-au alăturat 13 din R. Moldova. Locațiile competiției au fost Clubul Prietenia și Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui.

La sfârșitul celor șapte runde de întreceri spectaculoase, au fost desemnați și învingătorii. La turneul A – seniori, cel mai bun a fost Vasile Marian, de la Realitatea Huși, care a plecat acasă cu un premiu de 100 de euro și un televizor.

Pe locul secund s-a clasat basarabeanul Boris Nevednichy, podiumul fiind încheiat de un alt hușean, Bogdan Sava.

La veterani, cel mai bun a fost Victor Romcovici (R. Moldova).

Alți învingători de la turneul A sunt Alexandru Aliciuc, de la Realitatea Huși (ELO 1800), Ștefana Barila, de la CSM București (ELO 1600), Daniel Rangu, de la CSM Pașcani (ELO 1400), și Mircea Arhire, din R. Moldova (ELO 1200).

La juniori 14 ani, cel mai bun a fost basarabeanul Marchel Damian, iar la fete, turneul A a fost câștigat de Maria Pîrvan, de la CSM București.

La turneul B, Alexandru Mihai Gegiuc (ACS Gambit Huși) a câștigat competiția la băieți – 8 ani. Gabriel Eduard Ancuța (CS ”Micul Prinț” Brăila) a fost cel mai bun la categoria 10 ani, iar Ionuț Cristian Toma, de la Sergentul Vaslui, s-a impus la 12 ani. La fete, Crina Cristina Arnăutu, de la Sergentul Vaslui, a obținut premiul I.

”Pe lângă televizorul acordat, premianții au primit și frumoase sume de bani, medalii, cupe și diplome oferite de același sponsor generos. O surpriză deosebită a fost tombola organizată la final, când într-o urnă au fost introduse toate numele celor care nu au beneficiat de premii. Norocul i-a surâs hușeanului Adam Ioan, care a fost recompensat cu un aspirator. Arbitrajul a fost asigurat cu competență și corectitudine de Cătălin Baban și de Marius Ursan”, a declarat Constantin Grosu, organizatorul competiției.

Rezultatele tuturor jucătorilor vor fi transmise atât Federației Internaționale de Șah, cât și Federației Române de Șah, pentru omologare și atribuire de clasificări și titluri sportive.

Constantin Grosu

”Apreciez interesul atâtor sportivi care au participat la concursul de șah, spiritul de fair-play în care s-a derulat întrecerea, relațiile de prietenie dintre șahiștii români și valoroșii șahiști din Ungheni, Nisporeni, Soroca, Tiraspol și Chișinău, care au demonstrat că suntem o familie. M-a bucurat participarea unei numeroase delegații de tineri șahiști din Huși, care au jucat alături de maeștri internaționali, maeștri și alți șahiși titrați prezenți la concurs. Totodată, mulțumesc domnului Ionel Sandu pentru implicarea în promovarea șahului vasluian la nivel național și internațional”, a mai spus Constantin Grosu.


Leave a Reply

%d bloggers like this: