Cuscra Regelui Mihai, originară din Bârlad, s-a stins din viață


În vârstă de 79 de ani, medicul Gabriela Duda, mama principelui Radu Duda, a murit acolo unde și-a dorit, pe un pat de spital. Născută la Bârlad, ea va fi înmormântată tot la Bârlad.

Casa Regală a României a anunțat trecerea în neființă a mamei principelui Radu Duda, doctorița Gabriela Duda. Ea a murit în cursul nopții de 10/11 septembrie, internată fiind la un spital din Iași. I-au stat alături în ultimele zile Altețele Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, și Principele Radu, dar și fratele acestuia, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda.
Gabriela Duda (Constandache) s-a născut la 6 martie 1938, la Bârlad, fiind unul dintre cei șapte copii soților Maria Stoica și Panait Constandache. În anul 1961, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, după care a urmat o eminentă carieră, ea servind medicina românească timp de mai bine de patru decenii. În anul 1957, s-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960, la Iași, și pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, tot la Iași. René Duda a decedat în anul 1999.
„În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravă, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruțător. Custodele Coroanei și Principele Radu, alături de fratele principelui și de familia sa, vor lua parte la înmormântarea mamei lor în orașul Bârlad, la Cimitirul Mare („Eternitatea” – n.r.), acolo unde își dorm somnul de veci ultimele trei generații ale familiei Duda. Dumnezeu să o aibă în pază!”, a transmis Casa Regală a României.


Leave a Reply