Da, se poate și în Murgeni! “Ziua mulțumirii”


“Într-un oraș atât de sărac precum Murgeniul, clubul reprezintă pentru acești tineri unica posibilitate de a-și petrece adecvat timpul liber. Știm cu toții că părăsirea timpurie a școlii transformă copilul/tânărul într-o persoană vulnerabilă. De aceea, implicarea comunității este un factor decisiv în susținerea și formarea celor care vor deveni adulți”, declară Adina Mihalachiuța, PR “Star of Hope” România.

Vineri, la Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate “Steaua Speranței” Murgeni, patronat de Fundația “Star of Hope”, a avut loc un eveniment deosebit, intitulat “Ziua mulțumirii”, în cadrul căruia au fost prezentate comunității activitățile desfășurate de unitate.

“Menirea centrului este prevenirea abandonului școlar, în special în rândul copiilor de etnie romă. Zilnic, 35 de elevi vin aici după orele de școală și primesc o masă caldă, își fac temele cu echipa «Star of Hope» și sunt implicați în activități extrașcolare (sportive, de educație sanitară – igienă personală, de dezvoltare a abilităților de viață independentă etc.). Totodată, părinții acestora participă la ședințe de consiliere individuală și de grup”, a menționat primarul orașului Murgeni, Ioan Buta.

“27 de tineri din comunitate (în special de etnie romă), cu vârste între 16-29 de ani, sunt implicați în Clubul Tinerilor din centrul nostru. Ei îi ajută pe cei mici la efectuarea temelor, reîmprospătându-și, la rândul lor, noțiunile de scris/citit, literatură/matematică etc. De asemenea, sunt implicați în activități care să-i ajute să ia deciziile cele mai bune și responsabile pentru viața lor. Într-un oraș atât de sărac precum Murgeniul, clubul reprezintă pentru acești tineri unica posibilitate de a-și petrece adecvat timpul liber. Știm cu toții că părăsirea timpurie a școlii transformă copilul/tânărul într-o persoană vulnerabilă. De aceea, implicarea comunității este un factor decisiv în susținerea și formarea celor care vor deveni adulți și care, la rândul lor, vor avea posibilitatea să aducă un plus de valoare comunității”, a declarat Adina Mihalachiuța, PR “Star of Hope” România.

Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate „Steaua Speranței” Murgeni a fost înființat pe 12 mai 2016 de Fundația “Star of Hope” România, în parteneriat cu Organizația “Star of Hope International” (Suedia), Primăria Murgeni și Biserica “Filadelfia” Murgeni.


Leave a Reply

%d bloggers like this: