A “dansat” doar zece zile: Bozianu și-a dat demisia din Consiliul Local Bârlad


Mihai Bozianu

Proaspăt validat în rândul consilierilor locali bârlădeni, liberalul Mihai Bozianu și-a depus deja demisia din această calitate. Cel mai probabil, la ședința viitoare, grupul PNL îl va propune în locul lui pe profesorul Silviu Budescu, următorul de pe lista candidaților la alegerile locale din 2016.

Decizie așteptată, dar… surprinzătoare luată zilele trecute de liberalul Mihai Bozianu, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Transporturi al Primăriei Bârlad. Vineri, 6 octombrie, el și-a depus demisia din funcția de consilier local, dobândită la ședința din 25 septembrie. Deși anunțase încă din ziua în care a fost validat că, în termenul legal de 15 zile lucrătoare, va renunța la una dintre cele două funcții, Bozianu a decis să nu aștepte ziua limită.

„Este adevărat că mi-am dat demisia din funcția de consilier local. Am ales profesia și nu «circul» din sânul Consiliului Local (CL), cu atât mai mult cu cât indemnizația lunară primită pentru participarea la ședințe este foarte mică. De acum încolo, o să-mi văd de treaba mea pe plan profesional, ca să nu mai aibă nimeni ce să-mi reproșeze. Vreau să le mulțumesc domnului primar și colegilor pentru sprijinul acordat”, ne-a declarat Mihai Bozianu.

Trebuie spus că validarea sa a fost umbrită de un scandal legat de o posibilă incompatibilitate. Social-democrații din CL au refuzat cu încăpățânare să-l voteze în ședința din iulie și în cea din august întrucât, în opinia lor, nu era etic și nici legal ca Bozianu, angajat al Compartimentului Transporturi din primărie, să voteze proiecte ce vizează transportul public în comun din oraș.

Pe de o parte, decizia sa de a renunța este de înțeles, însă ar fi putut să o facă înainte de a izbucni scandalul, dându-se la o parte și lăsându-l pe următorul de pe lista de candidați la alegerile locale din iunie 2016 să-i ia locul. Este vorba despre profesorul Silviu Ștefan Budescu, care predă la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad. Locul pe care l-a ocupat Bozianu pentru mai puțin de o lună, vacantat după o altă demisie, cea a liberalului Iulian Bîca (ajuns director al Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor), este din nou liber. Nu ar fi exclus ca, la următoarea ședință a CL Bârlad, să asistăm la noi lupte între taberele PSD și PNL.


Leave a Reply