Daruri pentru copiii din Boțești


Voluntarii Asociației “Solidar” Vaslui au oferit ghiozdane și dulciuri pentru zece copii sărmani. Acțiunea face parte din campania „Și copiii de la sate au dreptul la educație!”.

Sâmbătă, 11 noiembrie, zece copii necăjiți din comuna Boțești au primit vizita voluntarilor Asociației “Solidar” Vaslui, care nu au venit cu mâna goală. Ei le-au adus celor zece micuți, cinci din Gugești și cinci din Boțești, ghiozdane cu rechizite și pachete pline cu dulciuri. În periplul lor, voluntarii au fost însoțiți de primarul comunei, Adrian Pantea.

“Am ales această ultimă destinație pentru a distribui ghiozdane în cadrul proiectului «Și copiii de la sate au dreptul la educație!» pentru că, în această comună, administrația locală arată o reală preocupare pentru copiii de vârstă școlară. Aici funcționează un after-school în care copiii rămân după ore pentru a-și face temele și nu numai, au ocazia să participe la ateliere de pictură, șah, muzică, învață engleză, educație juridică etc.”, au declarat reprezentanții ONG-ului vasluian.

Voluntarii fac apel la toți cei care pot și doresc să dea o mână de ajutor pentru ca acest after-school să-și poată continua activitatea: “After-school-ul din Boțești are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare! Momentan, primăria este în incapacitate de a asigura fondurile necesare pentru plata unui prânz care se acordă copiilor. Suma nu este prea mare: 10 lei/copil/zi; 40 de copii – 400 de lei/zi. Cine poate ajuta este rugat să contacteze conducerea primăriei Boțești la numărul de telefon 0235/484.216”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: