De muncă în străinătate


Se caută bucătari în Germania! Delicatesele acestora sunt plătite cu 3.000 de euro pe lună.

Vasluienilor le sunt puse la dispoziţie 1.260 de locuri de muncă peste hotare, prin reţeaua Eures.
Astfel, în Austria se caută lucrători forestieri, care sunt remuneraţi cu maximum 1.500 de euro pe lună, aceleaşi sume  primindu-le, la rândul lor, zugravii.
În Bulgaria sau Croaţia, se oferă posturi de operatori în industria de prelucrare a lemnului (salariu de 620 de euro), muncitori în construcţii (între 600-1.600 de euro lunar, în funcţie de orele lucrate, competenţe, domeniu de activitate şi experienţă).
În Germania, tâmplarilor sau dulgherilor li se oferă un salariu conform contractului colectiv de muncă. Mecanicii de locomotivă vor primi pentru munca prestată ceva mai mulţi bani (2.616 euro), în timp ce un operator stivuitor va intra în posesia a 1.500 de euro pe lună.
În ceea ce-i priveşte pe inginerii de sisteme integrate, doriţi tot în Germania, aceştia trebuie să aibă cunoştinţe foarte bune de limba engleză şi germană şi vor avea un salariu negociabil, în funcţie de calificare şi experienţa profesională. Un venit bunicel îl pot încasa şi dezvoltătorii web front-end – 2.500 de euro lunar, dar bucătarii îi pot depăşi, ei primind pentru delicatesele preparate între 1.653-2.922 de euro pe lună. În această ţară, vasluienii mai pot opta pentru posturi de laboranţi, lucrători în depozit, sudori, lucrători în metalurgie, personal pentru curăţenie, casieri, asistenţi medicali etc.
În Irlanda sunt posturi de crescători animale pentru pentru lapte şi carne, dar şi tranşatori carne, care vor primi la sfârşit de an suma de 19.032 de euro.
Destul de bine remunerate sunt cadrele medicale care aleg să plece în Marea Britanie (aproximativ 2.000 de euro pe lună), dar mai bine recompensaţi pentru munca depusă sunt lucrătorii în panificaţie din Norvegia (19 euro pe oră), care vor primi şi alţi bani, asta dacă sunt specializaţi în domeniul în care activează şi, desigur, au experienţă.
Ca şi până acum, culegătorii de zmeură sunt la mare căutare în Portugalia, iar în Spania se caută maseuri pentru 960 de euro pe lună şi şoferi de tir – 850 de euro.


Leave a Reply