De nota 10


Județul nostru este pe locul al zecelea în topul național în privința rezultatelor înregistate la Bacalaureat și Evaluarea Națională. În cadrul unei frumoase ceremonii, cei 15 elevi vasluieni care au obținut media 10 la cele două examene au fost recompensați cu premii în bani.

O ceremonie de recompensare a elevilor merituoși (care au obținut media 10 la Bacalaureat sau Evaluarea Națională din acest an) a avut loc ieri, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui, în prezența prefectului Eduard Popica și a primarului Vasile Pavăl.
Reamintim că guvernul a adoptat o hotărâre prin care s-a stabilit ca fiecare absolvent de gimnaziu care a obținut media 10 la Evaluarea Națională să primească un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei, iar fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la Bacalaureat să fie recompensat cu 3.000 de lei. Județul Vaslui a ocupat în acest an locul zece la nivel național în privința rezultatelor înregistrate la examenele de evaluare națională și bacalaureat.
Dintre cei 137 de absolvenți de clasa a XII-a dințară care au încheiat cu media generală 10 examenul de bacalaureat, trei sunt vasluieni: Ana Maria Polcovnicu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, Gabriel Cozma – Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, și Mălina Chelaru – Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad.
Alți 12 vasluieni au reușit performanța de a promova examenul de evaluare națională cu media maximă: Tudor Ciobotaru și Andrei Iordan, de la Școala Gimnazialã „Ștefan cel Mare” Vaslui, Elena Gavrilă și Diana Teodora Panainte, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui, Crina Iancu și Cosmin Daniel Lupu, de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui, Mihaela Oana Iurașcu, de la Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui, Miriam Mălina Matcașu, de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, Răzvan Andrei Perial și Ruxandra Maria Albescu, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Dragoș Sârbu și Ana Maria Nanu, de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad.
„Ne facem o datorie de onoare din a-i răsplăti pe acești elevi merituoși, recompensându-le astfel eforturile deosebite și recunoscând meritele profesorilor care i-au pregătit și pe cele ale părinților care i-au susținut. Sperăm ca exemplul elevilor prezenți azi în fața dumneavoastră să fie urmat de colegii din generațiile ce urmează”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: