“De vreo zece ani nu am mai trăit asemenea emoții”: Drumuri modernizate la Tătărăni


În satul Stroiești, comuna Tătărăni, firma hușeană Viacons Rutier a finalizat lucrările de modernizare a patru tronsoane de drum județean și comunal, în lungime de patru kilometri. Valoarea investiției este de patru milioane de lei.

Viacons Rutier a finalizat o altă investiție importantă pentru infrastructura rutieră din județ. Beneficiară este comuna Tătărăni, care și-a îmbogățit rețeaua de drumuri asfaltate cu patru kilometri.

”Astfel de evenimente nu au mai avut loc de mult timp în comuna noastră. De vreo zece ani nu am mai trăit asemenea emoții, dar sperăm ca în viitorul apropiat să avem parte de cât mai multe”, a declarat primarul Mihai Băhnăreanu, la tăierea panglicii inaugurale.

Viacons Rutier a modernizat patru tronsoane de drum la Tătărăni. Este vorba despre cel care leagă satul Stroiești de reședința de comună și de alte trei din interiorul localității. În total, au fost modernizați patru kilometri, valoarea lucrărilor fiind de patru milioane de lei, bani alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1.

”Primăria Tătărăni face parte dintre cele 81 din județ care au beneficiat de PNDL 1. Noi, în această toamnă, am predat la zece primării lucrările realizate. Aceasta este ultima. Ne bucurăm că am reușit, într-un timp relativ scurt, să îmbunătățim viața acestor locuitori, care vor circula de acum înainte în condiții civilizate”, a spus Ioan Ciomaga, directorul Viacons Rutier Huși, care a menționat că, prin PNDL 2, vor fi investiți în drumurile din județ alți 110 milioane de lei: ”Beneficiare vor fi 61 de comune. Mă refer doar la rețeaua de drumuri. Să dea Dumnezeu să ne revedem cât mai curând la inaugurarea altor drumuri modernizate!”.

Tot la Tătărăni, dar prin PNDL 2, au fost aprobate două proiecte.

”Este vorba despre modernizarea a 1,8 km de drum, modernizarea/extinderea/construirea de grupuri sanitare și centrală termică la o școală. Cel mai important proiect, asfaltarea unui tronson care leagă cele două drumuri județene ce trec prin comună, nu a fost aprobat. Mulțumim constructorului, care a mobilizat toate forțele pentru a finaliza acest proiect inițiat în 2015. Sper să avem și alte proiecte comune fiindcă am avut o colaborare excelentă cu domnul Ciomaga și salariații firmei Viacons”, a completat primarul comunei Tătărăni.

La tăierea panglicii inaugurale a participat și președintele Consiliului Județean (CJ), Dumitru Buzatu, care a anunțat că instituția pe care o conduce acordă o atenție mare infrastructurii rutiere: ”Suita aceasta de inaugurări la care am participat în ultimele zece zile ne arată care este impactul PNDL, etapa 1, asupra comunităților noastre. Vom avea mult de lucru și în cea de a doua etapă. Faptul că localitățile noastre capătă un aspect civilizat, că modernizarea spațiului rural este din ce în ce mai evidentă, este rezultatul aplicării PNDL. Felicit constructorul și primarii care au obținut finanțările!”.


Leave a Reply