Debut cu dreptul


Sârbul Bozo Rudic și-a început bine mandatul de antrenor la HC Vaslui, învingând liderul seriei A a diviziei A, CSM Bacău, scor 31-30 (14-13). Peste 200 de spectatori au asistat la primul amical al iernii, având ocazia să-l vadă la treabă pe muntenegreanul Marko Campar. Revanșa va avea loc peste două zile, la Bacău.

HC Vaslui a început seria jocurilor de pregătire de dinainte de partea a doua a Ligii Zimbrilor. Tehnicianul Bozo Rudic a dorit să vadă cum se mișcă elevii săi după doar câteva antrenamente tehnico-tactice. Aceștia au avut evoluții oscilante, alternând momentele bune de joc cu cele modeste, semn că mai au de pus la punct multe lucruri pe faza ofensivă.

Startul a aparținut oaspeților, care au condus și la două goluri, scor 2-4, însă vasluienii au preluat conducerea la 6-5 în minutul 14, diferență pe care au menținut-o la pauză – 14-13 – după o perioadă în care au avut și patru goluri avans, scor 12-8.

În partea a doua, CSM Bacău a dominat tactic primele 20 de minute, profitând și de faptul că în poarta adversă s-a regăsit Ciprian Iftene, care a încasat gol de la aproape orice minge trimisă pe poartă.

Elevii lui Rudic au revenit la 17-17 și au condus apoi mai tot timpul. Golul victoriei a venit dintr-o aruncare de la șapte metri transformată de Andrei Popa.

Public numeros

Peste 200 de vasluieni au asistat la amicalul cu CSM Bacău, oferind o atmosferă frumoasă, cu aplauze la fiecare reușită a favoriților.

Printre spectatori s-a aflat și un grup de elevi ai Școlii ”Elena Cuza” Vaslui, alături de învățătoarea Victoria Lăcătușu. Ei nu au venit cu mâna goală, ci “înarmați” cu cartoane roș-albastre cu stema clubului, pe care le afișau la atacurile HC Vaslui. Ei au ieșit repede în evidență, încurajând jucătorii pe toată durata partidei.

”Elena Cuza” este una dintre unitățile de învățământ incluse în programul ”Mingi în școli”, inițiat de Federația Română de Handbal.

Marko Campar

Marko Campar, evoluție bună

La prima sa apariție în tricoul Vasluiului, Marko Campar s-a mișcat destul de bine. Muntenegreanul a dat siguranță în apărare și, în ciuda greutății, a reușit să se poziționeze foarte bine și pe faza a doua, în atac.

Pivotul de 25 de ani a înscris de trei ori în poarta Bacăului, fiind al patrulea marcator al formației vasluiene, după Gabriel Bujor – 7 goluri, Marian Barac – 6 și Andrei Popa – 4.

Bozo Rudic

Inter dreapta de la Steaua

HC Vaslui se întărește de la Steaua. După Marko Campar, sub comanda lui Bozo Rudic va veni interul dreapta Nicolae Ungureanu, care a evoluat în tur la Steaua București, liderul la zi al Ligii Zimbrilor.

Handbalistul, în vârstă de 23 de ani, are șapte goluri marcate, dar a fost folosit foarte puțin în prima parte de campionat.

El este cunoscut foarte bine de Bozo Rudic, pe vremea când cei doi erau înregimentați la CSM București.


Leave a Reply

%d bloggers like this: