Decuseară a venit încă de dimineață! Managerul spitalului bârlădean a „intrat în pâine”


Corneliu Decuseară

“Urmează să studiez documentele puse la dispoziție și să mă familiarizez cu atribuțiile ce cad în sarcina mea. Încă nu pot spune ce măsuri voi lua pentru că mai întâi trebuie să cunosc situația în care se află spitalul. Știu că va fi greu”, declară Corneliu Decuseară, noul manager interimar al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad.

Așa cum se anunțase, de ieri, Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad nu mai este condus de Angela Chirilă, ci de noul manager interimar numit de primar pentru următoarele șase luni. Este vorba despre economistul Corneliu Decuseară, care și-a dat demisia din funcția de inspector la Compartimentul de Control din cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru a putea accepta propunerea edilului Dumitru Boroș.

Deși încă nu s-a familiarizat cu noul loc de muncă și nici măcar nu a semnat contractul de management, Decuseară se declară pregătit să dea piept cu problemele spitalului. Și, slavă Domnului, nimeni nu poate spune că nu sunt probleme, mai ales financiare.

„Eu și domnul primar Boroș ne cunoaștem de vreo 20 de ani, iar pentru o perioadă chiar am fost colegi în PNL Bârlad. În cursul săptămânii trecute, mi-a propus să preiau funcția de manager interimar, vineri (5 mai – n.r.) i-am dat răspunsul, însă dispoziția de numire a semnat-o luni (8 mai – n.r.). Astăzi (ieri – n.r.), puțin după ora 8, împreună cu domnul primar și alți reprezentanți ai Primăriei Bârlad, am venit la spital pentru a face predarea-primirea, însă nu am semnat încă nicio hârtie. Urmează să studiez documentele puse la dispoziție și să mă familiarizez cu atribuțiile ce cad în sarcina mea. E abia prima mea zi ca manager. Încă nu pot spune ce măsuri voi lua, pentru că mai întâi trebuie să cunosc situația în care se află spitalul. Știu că va fi greu”, ne-a declarat Corneliu Decuseară.

Numirea lui s-a putut face datorită faptului că este absolvent al Academiei de Studii Economice București – Facultatea de Finanțe-Contabilitate. O bună perioadă, a lucrat ca șef Birou Contabil în cadrul unei fabrici de încălțăminte din Huși, apoi, până în 2001, la Camera de Conturi Vaslui, după care, pentru puțin timp, la Goscomloc SA Huși. Ulterior, timp de aproape doi ani, a fost director financiar-contabil la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, iar în ultimii nouă ani a lucrat la CJAS Vaslui.

În ceea ce o privește pe Angela Chirilă, manager între octombrie 2014 – mai 2017, ea a intrat de ieri, strategic, în concediu de odihnă, urmând ca la întoarcere să revină pe vechiul ei post, cel de director financiar-contabil.


Leave a Reply

%d bloggers like this: