Demisii în lanț la Spitalul Bârlad: A plecat și managerul Decuseară!


Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad mai are la această oră un singur director în funcție, după ce, în decurs de trei săptămâni, ceilalți doi directori și managerul și-au dat demisia.

Vin zile grele pentru Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad! Aproape falimentar, cu datorii de circa nouă milioane de lei, din care 3,6 milioane de lei către numai trei furnizori, așezământul a fost lăsat baltă și de trei dintre persoanele din conducere. Totul numai în decurs de trei săptămâni.
Primele care și-au dat demisia au fost doctorița Gabriela Daniș, directorul medical, și economista Angela Chirilă, directorul financiar-contabil. În timp ce prima este încă în cele 45 de zile în care asigură interimatul, cea de-a doua și-a făcut lichidarea și a dusă a fost. Ba, chiar timp de zece zile, postul a fost ocupat cu delegație de economista Daniela Diaconu, ultima zi fiind 31 iulie. Ca urmare, de ieri, spitalul nu are director financiar-contabil.
Și, ca tabloul să fie complet, luni seară, și-a dat demisia și managerul Corneliu Decuseară. Trei luni a rezistat în funcție omul numit de primarul Dumitru Boroș, apoi situația financiară a spitalului și nemulțumirile salariaților l-au pus pe fugă. El și-a prezentat demisia în fața edilului șef la scurt timp după protestul ad-hoc al cadrelor medicale (prezentat în ziarul nostru de ieri) și după întâlnirea la care au luat parte protestatarii, conducerea unității și edilul șef.
„Începând cu 1 august 2017, încetează mandatul cu caracter temporar al funcției de manager a domnului Corneliu Decuseară la Spitalul de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să desemnăm o altă persoană”, ne-a declarat primarul Boroș.
Singurul director rămas „pe poziții” este asistenta principală Cristina Sârbu, care este director de îngrijiri. Ea mai are în jur de două luni până la finalul mandatului de trei ani.
În ceea ce privește postul suprem, ieri după-amiază, Boroș îl chemase la negocieri pe un ex-manager al spitalului, în speță inginerul Dionisie Lefter, care a mai condus unitatea între 15 decembrie 2006 – 1 august 2009 și între 2 iunie 2010 – 1 august 2010. Tot el figura „în cărți” și în urmă cu câteva luni, când Angela Chirilă și-a dat demisia din funcția de manager. A fost chemat de Boroș la discuții în fiecare săptămână timp de aproape trei luni, însă, în final, edilul a optat pentru Decuseară.


Leave a Reply