Deschiderea anului școlar la Liceul “Radu Miron” – Școala Postliceală Sanitară Vaslui: Oportunități frumoase de pregătire și angajare


“Pe lângă cunoștințele teoretice și practice pe care le veți acumula, veți învăța aici cât de mult înseamnă un zâmbet și o vorbă bună. Meseria de asistent medical este o provocare, trebuie să-ți amintești în fiecare zi că poți alina suferința pacienților atât prin administrarea tratamentului prescris de medic, cât și printr-o vorbă bună și un zâmbet”, a declarat profesorul Romel Vicol, directorul instituției, în cadrul festivității de deschidere a anului școlar 2017-2018.

Ieri a sunat clopoțelul și pentru elevi Școlii Postliceale Sanitare “Radu Miron”, unitate de învățământ privată care devine tot mai atractivă pentru tinerii vasluieni ce doresc să se pregătească în profesia de asistent medical. Alături de echipa de profesori și partenerii de instruire practică, echipa managerială a instituției le-a urat elevilor bun venit, un an școlar mai bun, cu multe realizări profesionale și multe bucurii.
“Mesajul de suflet pe care vreau să-l aduc în atenția dumneavoastră este acela de a vă asigura că sunt un prieten al acestui liceu pentru că face lucruri deosebite în materie de activități educaționale. Începutul de an școlar reprezintă un restart pentru toți. Că suntem copii, adulți, părinți, bunici, profesori, toți ne punem în aceste momente speranțe deosebite. Dorința dumneavoastră, stimați elevi, este să vă formați astfel încât să câștigați un loc de muncă pe o piață destul de dinamică. Ținând cont de rezultatele deosebite ale aceste școli, aveți posibilitatea, dincolo de cursuri și de instruire practică, să vă găsiți rapid un loc de muncă. Dorința mea este ca așteptările, speranțele, munca voastră să se regăsească acolo unde vă doriți. Vă doresc tuturor mult, mult suces în noul an școlar!” a spus în cuvântul său Valeriu Caragață, administratorul public al județului.
“Urăm bun venit bobocilor din anul I la o școală postliceală sanitară! Reprezintă începutul unui vis pe care vreți să-l împliniți, acela de a deveni asistenți medicali. Pe lângă cunoștințele teoretice și practice pe care le veți acumula, veți învăța aici cât de mult înseamnă un zâmbet și o vorbă bună. Omul modern are dreptul la sănătate, fapt ce conduce la concluzia că profesia de asistent medical joacă un rol important în cadrul societăților europene. Meseria de asistent medical este o provocare, trebuie să-ți amintești în fiecare zi că poți alina suferința pacienților atât prin administrarea tratamentului prescris de medic, cât și printr-o vorbă bună și un zâmbet”, a menționat profesorul Romel Vicol, directorul instituției.

“Învățarea gratuită a limbii germane este o facilitate deosebită”

“Meseria de asistent medical este una foarte utilă pe plan personal, profesional și financiar, legată de siguranța locului de muncă sau doar de dragostea față de oameni. Există o cerere ridicată de asistenți în prezent, proiectată să crească până în 2020. Într-o piață unde îți este din ce în ce mai greu să-ți găsești un loc de muncă, profesia de asistent medical îți oferă oportunități reale de angajare. Liceul nostru asigură, cu ajutorul corpului profesoral, un învățământ aplicativ în sălile de demonstrație, dotate cu mulaje, manechine, simulatoare, dar și în spitale, policlinici, centre medico-sociale cu care avem încheiate contracte de efectuare a instruirii practice”, a mai spus Romel Vicol.
Foarte important de știut este că parteneriatul încheiat de Școala Postliceală Sanitară cu compania OpenJob Line – Divizia Sănătate le garantează absolvenților angajarea ca asistenți generaliști. Peste 300 de foști elevi lucrează deja în unități medicale din Germania.
“OpenJob Line, firmă reprezentată de domnul Dan Tolici, asigură cursuri gratuite de limba germană la sediul unității de învățământ, atât pentru elevii noștri, cât și pentru asistenții medicali care doresc să se pregătească pentru o carieră medicală în Germania. Printre facilitățile acordate prin parteneriat se numără recunoașterea diplomei în Germania, organizarea și susținerea examenului de limbă nivel B1/B2, contract de muncă pe o perioadă de minimum doi ani șamd. Învățarea gratuită a limbii germane este o facilitate deosebită pentru cursanți, care beneficiază de conversații periodice (la intervale de șase săptămâni) cu profesori nativi germani care abordează metode ce facilitează studiul acestei limbi străine. Elevii școlii care doresc să se înscrie în program beneficiază de burse care acoperă taxa de școlarizare pentru fiecare an”, a încheiat Romel Vicol.


Leave a Reply

%d bloggers like this: