Dezintoxicarea – magia vindecării (XI): Curăţirea sistemului cardiovascular, a sângelui şi a vaselor de sânge


untitledDăm la acest capitol mai multe reţete de curăţire şi hrănire a sistemului cardiovascular întrucât noi considerăm că vârsta arterelor este şi vârsta voastră. Îngroşarea şi rigidizarea pereţilor arteriali se numeşte, în termeni medicali, ateroscleroză. Este cauza numărul unu a îmbătrânirii, a declanşării bolilor cardiovasculare, a deceselor – altele decât cele specifice vârstei – şi are la bază dieta dezechilibrată şi, mai mult de atât, modul de viaţă profund defectuos. Important este că se poate interveni în orice stadiu şi la orice vârstă pentru a stopa acest proces degenerativ, prin curăţirea venelor şi arterelor.
Întâi de toate, alcalinizaţi-vă hrana cu legume, fructe, argilă, consumaţi din belşug lichide, ceaiuri din plante, sucuri de legume proaspăt stoarse, apă de izvor, apă de legume. Sângele se subţiază, depunerile de pe artere se desprind, pereţii vaselor devin elastici şi flexibili.
Pericolul cel mare îl reprezintă grăsimile şi fumatul, căci au aciditate crescută: sunt surse de radicali liberi. Arterele se încarcă cu reziduuri ce se încastrează în pereţi, îngustează porţiunea prin care circulă sângele, tensiunea arterială creşte.
Degeaba vă îngrijiţi ficatul, rinichii etc, dacă nu vă îngrijiţi conductele (vasele de sânge). Când o conductă crapă din cauza rigidităţii, ce se întâmplă? Survine moartea. Dacă un om de 30 de ani are vasele de sânge îmbâcsite, este bătrân. Dacă are 60 de ani şi are vasele de sânge relaxate şi eliberate de reziduuri, este tânăr. De aceea noi spunem că vârsta omului (cea biologică) este starea sănătăţii arterelor lui.
Reţetele propuse de noi curăţă sistemul vascular (vene şi artere), restabilesc pe cale naturală tensiunea arterială, elimină ateroscleroza, folosind un regim bogat în ceapă, care fluidifică sângele, micşorând astfel riscul de tromboză şi infarct. Ateroscleroza este generată de carenţa de vitamina C, iar reţetele noastre au componente foarte bogate în această vitamină. Numai un sânge curat, vase curate, elastice şi flexibile asigură o inimă sănătoasă.

Curăţirea vaselor de sânge

1. Combinaţi următoarele tincturi: de sunătoare (Hypericum perforatum), de muşeţel (Matricaria chamomilla), de mesteacăn (Betula verucosa). Mod de administrare: zece picături din fiecare tinctură (to¬tal 30 de picături) într-o jumătate de pahar cu apă, de două ori pe zi, di¬mineaţa şi seara.
2. Folosiţi următoarele tincturi: de mărar (Anethum graveolens), de valeriană (Valeriana officinalis). Mod de administrare: 15 picături din fiecare tinctură de două ori pe zi, într-o jumătate de pahar cu apă sau ceai, dimineaţa şi seara.
3. Tinctură din coji de nuci uscate
Ingrediente: coaja de la 14 nuci, care se toacă mărunt; 500 ml de ţuică sau alcool ali¬mentar. Se amestecă într-o sticlă sau borcan prevăzut cu capac, se acoperă şi se lasă la macerat două luni. Puneţi o etichetă şi notaţi data când aţi preparat amestecul. Mod de administrare: o lingură dimineaţa pe nemâncate. Acest remediu popular îţi este de folos şi dacă ai depuneri de săruri, tromboză, chisturi şi tumori.
4. Macerat de ceapă în vin alb
Ingrediente: un litru de vin alb; patru-cinci cepe roşii (aproximativ 500 g) tocate mărunt; 250 g rădăcină de pătrunjel; două legături de frunze de pătrunjel. Mod de lucru: se pune la macerat ceapa în vinul alb. Separat, se pune la fiert rădăcina de pătrunjel (spălată, curăţată şi mărunţită) şi frunzele de pătrunjel tocate. Timpul de fierbere este până când lichidul scade 30-50%. Când s-a răcit, se strecoară. Se amestecă maceratul de ceapă în vin cu lichidul stre¬curat şi se adaugă 150 ml miere. Se astupă bine, se lasă la macerat şapte zile cel puţin, agitându-se din când în când. După o săptămână, se strecoară. Mod de folosire: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Notă: Această reţetă este una dintre cele mai eficiente pentru curăţirea venelor şi arterelor de depuneri.
5. Lecitină (produs FAVISAN) – este un curăţitor al vaselor sanguine. Noi spunem că este cărăuşul lipidelor de pe artere; în plus, scade colesterolul rău, reglează tensiunea arterială. Se iau 3×1 capsule/zi.

Curăţirea sângelui

Consumaţi leurdă (Allium ursinum) făcută salată în fiecare zi, timp de cel puţin trei săptămâni.
Benefică este şi cura de urzici primăvara sau tinctura de urzică, 40 de picături de trei ori pe zi, în puţină apă, cu 30 de minute înainte de masă.
TONIC GL – tinctura de nuci verzi (pro¬dus FAVISAN). Pe lângă faptul că detoxifică sângele, are efect de echilibrare glandulară, normalizează consistenţa sângelui. Este util şi în colite de putrefacţie, sânge îngroşat. Mod de administrare: 40 de picături (o linguriţă) de două ori pe zi, diluate în puţină apă sau ceai, dimineaţa şi seara, înainte de masă.
Nicio zi fără păpădie (Taraxacum officinale), indiferent sub ce formă (ceai, tinctură, capsule)! Păpădia este marea drenatoare. Sub formă de tinctură, se iau 40 de picături de trei ori pe zi, diluate în apă, între mese.
Una dintre mese (cea de dimineaţa sau seara) să fie numai o salată de crudităţi, cel puţin trei săptămâni.
Argila (produs FAVISAN) este un remediu excelent ce purifică sângele, dar nu numai; curăţă şi ficatul, splina, pancrea¬sul, are efect tonic asupra sistemului nervos, fortifică organismul. Argila are o compoziţie asemănătoare cu a corpului uman. Argila se poate folosi şi intern, şi extern; pe lângă acţiunea de detoxifiere, o are şi pe cea de deziradiere. Putem s-o numim cel mai bun medicament compatibil cu organismul uman.
Priviţi puţin structura argilei! Argila este produs rezultat din descompunerea silicaţilor naturali. Silicaţii sunt compuşi oxigenaţi ai siliciului cu diferite metale. Prin acţiunea apei şi a bioxidului de carbon, silicaţii natu¬rali pierd bazele solubile şi se obţin silicaţi de aluminiu hidrataţi. Din feldspaţii alcalini sau alcalino-pământoşi rezultă caolinul sau argila pură.
Ce sunt silicaţii? Sunt compuşi oxigenaţi ai siliciului cu diferite metale. În silicaţii naturali, atomii de siliciu sunt legaţi de patru atomi de oxigen. Aceştia sunt dispuşi în vârfurile unui tetraedru în jurul atomului de siliciu. Prin unirea mai multor ioni se obţin ionii tuturor silicaţilor. Dacă priveşti anionul, vezi că este format din siliciu şi oxigen. Să le luăm pe rând.
Siliciul este important în domeniile vascular, osos, nervos, respirator. De asemenea, are rol capital (plastic şi funcţional) în fenomenele de nutriţie generală. Faţă de ateroscleroză, siliciul este un factor de supleţe şi elasticitate. îngroşarea arterială şi rigidita¬tea vaselor se face în dauna ţesuturilor elastice ale arterei.
Dacă siliciul din argilă, coada calului, pleava cerealelor menţine elastici pereţii arteriali, mai e nevoie de doi nutrienţi care să-ţi protejeze vasele de sânge: vitamina C, factorul vitaminic P. Dr. Pauling (două premii Nobel) a zis: scorbutul este o boală datorată deficienţei de acid ascorbic (vitamina C). Când se moare de scorbut, pereţii arterelor crapă pur şi simplu, iar hemo¬ragia internă provoacă moartea. Pereţii interiori ai arterelor sunt căptuşiţi cu colagen. Cea mai importantă substanţă nutritivă care formează colagen este acidul ascorbic, ajutat de factorul vitaminic P (din propolis).
Noi vă propunem FAVIVIT C (produs FAVISAN), care este vi¬tamina C 100% sub formă de pudră, fără nici un adaos, şi Tinctură de propolis 30% (produs FAVISAN). Vitamina C şi flavonoidele din tinctura de propolis sunt singurele substanţe nutritive folosite de organism pentru repararea capilarelor şi a vaselor de sânge.

Remedii populare pentru o inimă tânără

1. Elixirul tinereţii (Doctoria Djunei) – este o reţetă indi¬cată special persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare. Ingrediente: 0,5 kg usturoi măcinat (pisat), sucul de la 24 de lămâi. Mod de lucru: se pun ingredientele într-un borcan cu capac şi se iasă la macerat 24 de zile, amestecându-se periodic. Se păstrează la frigider. Mod de administrare: se consumă o lingură la 1/2 pahar cu apă, seara, înainte de culcare, în cure îndelungate.
2. Aspirina naturală – Tinctura din coajă de salcie (Salix alba). Mod de administrare: 20-30 de picături de trei ori/zi, diluate în 1/2 pahar cu apă, între mese sau la nevoie. Este recomandată ca tratament natural tuturor persoanelor care prezintă risc de boli cardiovasculare. Protejează împotriva formării trombilor, are efect antiinflamator asupra pereţilor arteriali, diminuează vâscozitatea sângelui, fluidizează sângele, antrenează o uşoară scădere a tensiunii arteriale. Folosită zilnic, reduce riscul de infarct miocardic şi scade ris¬cul de accident vascular cerebral.
3. Păducelul (Crataegus monogyna) – duşmanul maladi¬ilor inimii, este numit de specialişti „laptele bătrânilor”, da¬torită proprietăţilor tămăduitoare pe care le are această plantă la persoanele cu inima şi cu vasele de sânge bolnave. Tinctura de păducel este eficientă atât în tratarea bolilor de circulaţie, cât şi a afecţiunilor cardiace – palpitaţii, extrasisto¬le, tahicardie, edeme cardiace. Protejează împotriva infarctului şi favorizează activitatea continuă a muşchiului cardiac. Mod de administrare: 20 de picături de trei ori/zi, diluate în 1/2 pahar cu apă, între mese, în cure de 30 de zile cu 30 de zile pauză.
4. Ceai tonic general (NUTRISAN FVS1) – util în fragili¬tate vasculară, protejează vasele şi detoxifică sângele. Mod de administrare: decoct, două căni/zi între mese.
5. Suc de dovleac (Cucurbita maxima) – 500 ml se beau în două reprize. Este util în insuficienţă cardiacă, afecţiune în care inima nu mai poate asigura debitul sanguin adecvat necesităţilor normale ale organismului nici când acesta este în repaus. Este urmarea slăbirii miocardului, din cauza unor procese degenerative sau inflamatorii (miocardite), existenţei unor leziuni ale valvulelor care închid orificiile atrio-ventriculare sau arteriale (insu¬ficienţe sau stenoze) sau presiunii crescute a sângelui din artere (hipertensiune arterială). Urmarea este contracţia deficitară (insu¬ficienţa sistolică)
6. Hrean ras cu miere (Raphanus rusticanus). Ingrediente: o lingură de miere, o lingură cu hrean ras pe răzătoare. Se amestecă ingredientele şi se ia timp de 30 de zile cu lin¬guriţa în timpul zilei. Se poate repeta la fiecare două luni. Această reţetă este benefică în insuficienţa coronariană (cardiopatie ischemică) – un dezechilibru între aportul de sânge oxigenat şi nevoile miocardului, datorat unei strâmtorări organice sau spastice a coronarelor, care poate determina crize de angină pectorală şi infarctul miocardic. Această reţetă este eficientă şi pentru normalizarea tensiunii arteriale.
7. Tinctura de leuştean (Levisticum officinale) – utilă în hipertensiune. Ingrediente: 20 g frunze de leuştean, 20 g rădăcină de leuştean, 400 ml alcool alimentar de 70 de grade sau ţuică. Se macerează frunzele şi rădăcina de leuştean, ambele bine mărunţite, timp de zece zile. Se strecoară. Mod de administrare: 25 de picături de trei ori/zi, diluate într-o jumătate de pahar cu apă.
8. Procuraţi-vă trei tincturi: de talpa gâştei (Leonorus Cardiaca), de păducel (Crataegus monogyna), de usturoi (Aii sativi bulbus). Mod de folosire: consumaţi cu 30 de minute înainte de mese, de trei ori/zi, câte zece picături din fiecare tinctură diluate în puţină apă. Cura durează trei-patru luni. Tincturile se pot lua şi separat, 30 de pică¬turi de trei ori/zi, alternativ, din fiecare. Ajută în caz de hipertensiune.
Dacă vă e mai comod, puteţi folosi produsul Talpa gâştei & păducel & vâsc, produs FAVISAN. Mod de administrare: 3×1 capsule/zi.
9. Vinuri medicinale pentru inimă
– Vin contra palpitaţiilor şi oboselii. Ingrediente: 150 g miere, un litru de vin alb, 50 g pelin (Artemisia absintium). Se fierbe mierea cu vinul alb trei minute. Se adaugă pelinul şi se mai lasă să dea câteva clocote. După ce s-a răcit, se strecoară şi se îmbuteliază. Mod de administrare: 100 de ml de preparat dimineaţa, pe stomacul gol. Adio palpitaţii, adio oboseală!
– Vin pentru fluidizarea sângelui şi normalizarea ten¬siunii arteriale. Ingrediente: un litru de vin alb, 50 g de vâsc măcinat, 100 g usturoi pisat, 100 ml suc de ceapă, 100 g miere polifloră. Se pun toate componentele la macerat într-un borcan, timp de 14 zile, la temperatura camerei. După această perioadă, în care se amestecă bine totul cu o lingură de lemn, se strecoară şi se păstrează la frigider. Mod de administrare: câte 50 de ml de două ori/zi, cu o oră înainte de marele dejun şi cină.
– Vin pentru fortifierea inimii, pentru fortifierea siste¬mului circulator şi a coronarelor. Ingrediente: 10 rădăcini de pătrunjel cu frunze cu tot, un litru de vin alb, 300 g miere de salcâm. Se dau rădăcinile de pătrunjel şi frunzele prin maşina de tocat şi se fierb cu un litru de vin alb timp de 10-15 minute. Se adaugă 300 g miere şi se mai fierbe unu-două minute, după care se răceşte şi se strecoară. Se păstrează la rece. Mod de administrare: o lingură de trei ori/zi, înainte de mese, timp de trei-patru luni.

Remedii pentru circulaţia sângelui

1. Vinul de salvie
Ingrediente: 80 g salvie proaspăt culeasă sau 50 g salvie uscată, un litru de vin alb. Se lasă la macerat zece zile, amestecându-se zilnic. Mod de administrare: 100 ml înaintea meselor principale.
2. Vin pentru ateroscleroză, hipertensiune, pietre la ve¬zica urinară. Ingrediente: 100 g praz tocat, bine mărunţit, un litru de vin alb curat, de casă. Se macerează timp de zece zile, amestecându-se zilnic. Se strecoară. Mod de administrare: 50 ml zilnic, după marele dejun.
3. Tonic circulator eficient în arterite. Ingrediente: 4 căţei de usturoi se toacă mărunt, o lingură ulei de măsline, pătrunjel tocat, o foaie de dafin. Preparatul se pregăteşte de cu seara. Se taie felii usturoiul şi se adaugă uleiul de măsline şi frunza de dafin. Se lasă peste noapte la macerat. Dimineaţa, se scoate frunza de dafin, se adaugă pătrunjel tocat după gust şi se consumă pe stomacul gol, cu o felie de pâine prăjită, timp de trei-patru luni.
Reţetele de mai sus tonifică capilarele şi venele mici, îmbo¬găţesc sângele cu oxigen şi fac ca viteza sângelui să fie normală.

Regina organelor

Fiziologic, inima controlează circulaţia şi distribuţia sânge¬lui şi de aceea existenţa tuturor celorlalte organe depinde de ea. Gândurile şi emoţiile influenţează funcţionarea celorlalte organe prin intermediul pulsului şi tensiunii arteriale.
Intern, inima este asociată funcţional cu timusul, lo¬calizat în aceeaşi cavitate. Timusul constituie suportul principal al sistemului imunitar.
Inima trebuie să fie sănătoasă pentru ca sângele să ajungă în mod corespunzător la toate celulele corpului. Inima controlează vasele sanguine; acestea nu sunt ace¬leaşi ca în accepţiunea medicinei clasice. Ele depind şi de energia, şi de sângele inimii. Dacă energia şi sângele inimii sunt insufici¬ente, pulsul poate fi slab. Activităţile mentale (spiritul conştient) îşi au originea în funcţionarea inimii. Gândirea, memoria şi somnul sunt legate de funcţia inimii.
Extern, inima este în relaţie cu limba, cu care este co¬nectată prin muşchiul cardiac. Tulburările de vorbire, bâlbâiala, mutismul sunt cauzate de o disfuncţie în energia inimii pentru că limba este conectată la meridianul inimii.
Tenul este o reflectare directă a circulaţiei sângelui, este un indicator extern al energiei inimii.
Inima controlează şi transpiraţia. Atunci când mentalul este încordat, pe lângă palpitaţii şi creşterea pulsului, apare o transpiraţie excesivă.
La nivel fizic, inima este un sistem complex de muşchi, pompe şi valve. În consecinţă, cere o varietate de substanţe nutritive pentru a-şi menţine energia şi capacitatea de funcţi¬onare. Multe studii au arătat că oamenii cu maladii cronice au deficienţe ale mai multor substanţe nutritive. Ca urmare, este o utopie să crezi că un singur medicament sau o singură procedură (chiar chirurgicală) va corecta aşa de mulţi factori. Deficienţele cronice de substanţe nutritive pot determina inima să devină tot mai slabă.
De-a lungul timpului, medicamentele au făcut foarte puţin pentru ameliorarea bolilor de inimă. Cele pentru blocarea canale¬lor de calciu au crescut riscurile atacurilor de cord cu 60%, con¬form Asociaţiei Americane de Cardiologie. Toate medicamentele pentru hipertensiune arterială vor multiplica problemele. Să vă spun de ce. De obicei, primul medicament prescris dilată vasele de sânge, deci scade tensiunea arterială, dar el are ca efect secundar creşterea pulsului. Evident, vine apoi un medicament prescris de medic care să încetinească pulsul. Dar acesta provoacă retenţia de apă. Aceasta obligă medicul să vă prescrie şi un diuretic, şi cer¬cul vicios continuă. British Medical Journal declară că 9-23% dintre bărbaţi devin impotenţi de pe urma acestor medicamente. Alte efecte secundare sunt: gută, diabet, dureri de cap, ameţeli, depresie, creşterea colesterolului.
Un al patrulea grup de medicamente prescrise pentru hipertensiune sunt beta-blocantele. Ele blochează efectele adrenalinei asupra inimii, reduc forţa inimii, inhibă anumite funcţii ale rini¬chilor, modifică centrul cerebral de control al presiunii sângelui şi sensibilitatea nervilor care monitorizează tensiunea arterială. Efectele secundare ale beta-blocantelor: greaţă, disfuncţii se¬xuale, somnolenţă, ameţeli, lipsa apetitului, oboseală, depresie. Aproape 98% dintre membrii familiilor chestionate au observat că pacienţii erau mai sănătoşi înainte de tratamentul medicamentos. S-a mai constatat că 85% dintre operaţiile de by-pass nu erau necesare; în cinci ani, peste 80% dintre pacienţi revin la starea de dinainte de operaţie.
Una dintre cele mai importante substaţe nutritive de care are nevoie inima, ca şi întregul organism, este magneziul, im¬plicat în peste 300 de enzime. Magneziul – mineralul inimii – este substanţa naturală care blochează canalele de calciu. Mulţi cercetători consideră că nevoia de blocante ale cana¬lelor de calciu este consecinţa deficitului de magneziu. Magneziul reglează în mod natural cantitatea de calciu, căreia i se permite să pătrundă în musculatura inimii şi arterelor (pereţii arterelor au un strat subţire de muşchi sub cel de colagen). Cei privaţi de magneziu au spasme coronariene. Defi¬cienţa de magneziu duce în cele din urmă la vătămarea ţesutului inimii. Magneziul reduce semnnificativ aritmia.
Diureticele şi alcoolul elimină magneziul din organism. Organismul nu poate metaboliza magneziul şi zincul fără piridoxină (vitamina B6). Cei care consumă alcool au deficit şi de piridoxină. Depresia, anxietatea, impulsurile sexuale diminuate sunt simptome tipice ale deficienţei de piridoxină.
Seleniul este al doilea nutrient important pentru inimă. Mai multe experimente au dovedit că pacienţii cu probleme de inimă au un nivel scăzut de seleniu în organism. Seleniul este principalul distrugător al radicalilor liberi din inimă.
Vitamina E ajută muşchiul cardiac să folosească oxige¬nul. Organismul nu poate depozita vitamina C şi E, aşa că acestea trebu¬ie luate zilnic.

Duşmanii inimii

Homocisteina declanşează o cascadă de probleme pentru inimă:
– împiedică acidul ascorbic (vitami¬na C) să repare pereţii arterelor.
– împiedică şi colage¬nul să-şi refacă structura.
– creează cheaguri de sânge răzleţe în inimă şi artere.
– generează cantităţi uriaşe de radicali liberi, care oxidează colesterolul rău (LDL), permiţându-i să adere la fibrină şi să blocheze arterele.
Calciul este al doilea vinovat care face placa arterială mai periculoasă. Pelicula de colesterol rău (LDL) oxidat aderă la fibrina poroasă, apoi particulele de calciu intră în spaţiile stratului de colesterol şi îl întăresc. Se poate spune că fibrina, stratul de colesterol şi calciul, acest trio mortal, devin beton armat. Nu este exagerat nimic în această comparaţie întrucât cercetătorii spun că arterele întărite scot un sunet dur când sunt tăiate.

FAVISAN îţi recomandă pentru o inimă tânără

Favivit C (vitamina C pulvis) – menţine arterele tine¬re; întăreşte pereţii vaselor de sânge; măreşte rezistenţa organis¬mului; protejează glandele suprarenale; stimulează producţia de colagen.
Cătină (capsule) – este esenţială în meta¬bolismul energetic; menţine sănătatea vaselor sanguine, a oaselor, dinţilor, a gingiilor, cartilajelor, pielii; întinereşte tot organismul.
Vitamina E pe suport de cătină. Este antioxidantul impli¬cat în producerea de energie, este vitamina nervilor, a fertilită¬ţii. Suportul de cătină conţine vitamina C, care repară capilarele, favorizează obţinerea neurotransmiţătorilor, stimulează sinteza colagenului.
FaviMagne B6 – o capsulă/zi în timpul mesei, în cure. Este trofic al celulei nervoase, susţine sistemul imunitar; se opune homocisteinei şi formării calculilor.
Coenzima Q10 – 3×1 capsule/zi, în timpul meselor. Este speranţa de viaţă a cardiacilor; asigură energie pentru activarea muşchiului cardiac şi este utilă în hiperlipemie (grăsimi în sânge).
Magneziu & Q10 – 3×1 capsule/zi, în timpul meselor. Reface mecanismul de producere a energiei la nivelul mitocondriilor, e trofic vascular. Preîntâmpină palpitaţiile şi formarea cheagurilor.
Seleniu oligosol – reduce frecvenţa şi intensitatea bolilor de inimă. Se pulverizează de una-două ori în cavitatea bucală, la cinci minute după masa de dimineaţă. Se ţine sub limbă unu-două minute, apoi se înghite. (fragment din lucrearea “Dezintoxicarea – magia vindecării”, de Virginia Faur şi Remus Tănase)


Leave a Reply

%d bloggers like this: