Dezvoltare rezidențială de excepție într-o comună vasluiană: Pădurenii, întotdeauna pe plus!


Comuna Pădureni arată ca o adevărată localitate europeană. Are camping, piscină, teatru de vară, sală de spectacole, loc pentru echitație, teren de sport cu tribună și nocturnă, un parc frumos amenajat cu foișoare și terase. Are și drumuri asfaltate, rețea de canalizare și stație de epurare. Din 1990, localitatea este condusă de același primar, Temistocle Diaconu, 65 de ani.

Investițiile realizate în ultimii ani de autoritățile comunei Pădureni dau roade. Atât locațiile dedicate divertismentului, cât și punctele socio-culturale și sportive sunt pe plus din punct de vedere financiar, lucru care a stimulat primăria să continue modernizarea infrastructurii.

Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni

Temistocle Diaconu, primarul comunei, ne-a spus că piscina, una dintre cele mai inspirate investiții din întreg județul, a avut în acest an încasări de circa 100.000 de lei (un miliard de lei vechi), iar celelalte locații au “făcut”, în medie, peste 50.000 de lei: “Toate aceste centre se autofinanțează, că vorbim de piscină, terenul de sport, spațiile de agrement din zona Crâng. Tocmai de aceea, continuăm investițiile în comună, cu fonduri atât de la bugetul local, cât și de la Consiliul Județean și de la bugetul consolidat al statului”.

Un obiectiv foarte importat pentru comunitate este satul de vacanță, ridicat cu bani locali și de la bugetul județului. Aici, vor fi construite nouă case cu câte două camere, în total fiind prevăzute 36 de locuri de cazare. Pentru turiștii care se vor caza la Pădureni, autoritățile s-au gândit și la anumite destinații pentru vizitare.

“Avem un itinerariu pentru doritorii de agroturism, care cuprinde gospodăriile unor producători locali, plantații de vii și livezi, diverse monumente care fac parte din patrimoniul istoric național. Avem în zonă conace și biserici vechi, plus că suntem la numai cinci kilometri de municipiul Huși, unde turiștii vor putea vizita și alte locuri interesante”, a declarat primarul Temistocle Diaconu.

La capitolul investiții, este de menționat că Primăria Pădureni a obținut finanțarea unui proiect pe PNDL 2, pentru care a transmis deja la Ministerul Dezvoltării toate avizele necesare, inclusiv proiectul tehnic. Este vorba despre construcția unui drum comunal cu o lungime de 4,5 kilometri.

Mai trebuie spus că, de-a lungul timpului, primăria a achiziționat un excavator pentru întreținerea drumurilor, un tractor cu remorcă, o autogunoieră și două microbuze. Aici, absolut toate satele au televiziune prin cablu, iar în comună funcționează două dispensare, două cabinete de medicină de familie, farmacii și un cabinet stomatologic. Ca să nu mai spunem că Școala Pădureni are laborator de informatică și sală de gimnastică!

Ce ritmuri va lua în perioada imediat următoare dezvoltarea rezidențială de la Pădureni vom vedea, dar acum sigur este pe val!


Leave a Reply

%d bloggers like this: