Din respect pentru contribuabili: Scrisorile Primăriei Vaslui


De câteva zile, Serviciul Finanțelor Publice Locale din cadrul Primăriei municipiului Vaslui expediază către contribuabili înștiințările scrise privind plata dărilor pe anul în curs.

Zilele trecute, Serviciul Finanțelor Publice Locale din cadrul Primăriei Vaslui a început să expedieze către contribuabili scrisorile privind dările pe anul în curs. În scurt timp, toți locuitorii municipiului reședință vor avea ocazia să afle negru pe alb ce au de plătit și ce trebuie să facă pentru a se achita de datorii.

„Vasluienii primesc înștiințări care cuprind sumele datorate în anul curent, pe tipuri de impozite și taxe pentru fiecare proprietate și mijloc de transport în parte. Menționez că, potrivit art. 5 din HG nr. 1723/2004, primarul are datoria de a informa contribuabilii, printr-o scrisoare, cu privire la principalele activități de interes public desfășurate în anul care s-a încheiat, precum și asupra obiectivelor propuse pentru anul care începe. În ce mă privește, consider că acest demers este unul firesc, o datorie pe care mi-o asum, dar și o obligație morală, rezultat al preocupării permanente pe care o am pentru transparență și deschidere față de cetățeni, aliații mei în gospodărirea orașului. Contribuția dumneavoastră, în principal prin plata taxelor și impozitelor datorate la bugetul local în anul care a trecut, a fost importantă pentru derularea în bune condiții a proiectelor în folosul tuturor și vă asigur că și de acum înainte vom gestiona eficient activitățile care intră în aria noastră de competență. Vă mulțumesc tuturor că ați fost alături de mine și de administrația pe care o conduc. Am reușit astfel, împreună, să facem pași importanți spre Europa”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În scrisoarea de la primărie, sunt trecute în revistă proiectele și principalele activități realizate anul trecut, precum și obiectivele acestui an și li se reamintește cetățenilor că pot beneficia de o reducere cu 10% a valorii taxelor și impozitelor datorate bugetului local, dacă acestea sunt achitate integral până pe 2 aprilie.

”Am mari speranțe de la 2018, an în care vom continua transformarea Vasluiului într-un loc în care să ne placă să trăim nouă și copiilor noștri. Obiectivele concrete se vor vedea în anii viitori, dar baza (proiectarea) trebuie să o realizăm acum”, a mai spus Vasile Pavăl.


Leave a Reply

%d bloggers like this: