Discuții aprinse pe tema salariilor din Primăria Huși: Lefuri de la 1.450 la 6.900 de lei


Aproximativ o oră au durat dezbaterile din ședința CL Huși pe tema salariilor din primărie. Dacă edilul-șef a făcut o expunere lungă despre modul în care au fost stabilite lefurile, opoziția l-a acuzat că a calculat “simplist”. “Pentru funcții egale, am dat salarii egale. Nu am depășit fondul de salarii nici cu un leu”, a replicat primarul Ioan Ciupilan.

O oră și jumătate – un record! – atât a durat ședința ordinară pe luna iulie a Consiliului Local (CL) Huși, în care aleșii au avut de analizat 24 de proiecte de hotărâre. Cea mai mare parte a discuțiilor, aproximativ o oră, a fost rezervată salarizării. Mai exact, despre stabilirea indemnizației lunare a consilierilor locali, a salariilor și coeficienților de ierarhizare pentru “funcțiile prevăzute în Nomenclatorul și ierarhizarea funcțiilor publice din administrația locală pentru desfășurarea activităților specifice Primăriei municipiului Huși și serviciilor publice fără personalitate juridică subordonate CL Huși, Serviciului Public Local de Asistență Socială și Poliției Locale”.
Primarul Ioan Ciupilan a explicat pe larg cum a calculat salariile: “Ca orice om care se uită pe legislație, am văzut că salariul minim pe economie în România este de 1.450 de lei, așa că l-am transpus la categoria cu pregătirea cea mai mică în primăria noastră – muncitorul necalificat. Acesta are două trepte: 1.450 de lei și 1.500 de lei. Pentru un îngrijitor am plecat de la 1.500 și am ajuns la 1.600 de lei. Am trecut la muncitorul calificat, care are patru trepte, plecând de la 1.500 de lei și crescând cu 50 de lei pentru fiecare grad, deci am ajuns la 1.650 de lei. Mai departe avem portar, paznic, pompier, curier – i-am păstrat la același salariu, adică 1.520 de lei. Casier, magaziner debutant,1.550 – 1.600 lei. Șoferul am zis că trebuie să fie un pic mai sus ca muncitorul, așa că am plecat de la 1.800 până la 2.000 de lei. Administratorul – 1.800-2.000 de lei. Referent, inspector, arhivar, referent casier, cu studii medii – au patru trepte: debutant, 2, 1 și 1A. Aici am zis să plec de la 1.450 de lei și se ajunge la 1.750 de lei. Referent, subinginer, arhivist, cu studii de scurtă durată, contractual – pleacă de la 1.600 și ajung la 2.100 de lei. Consilier juridic contractual – am plecat de la 1.650 de lei și am ajuns la 2.476 de lei. Consilier, revizor, contabil, arhitect, referent de specialitate, inspector, casier, gradul debutant, cu studii superioare – 1.650 de lei până la 2.420 de lei. Ajung la șef birou contractual, șef laborator – 3.200 de lei, șef serviciu – 3.500 de lei. Ajungem la funcțiile publice. Cei cu studii medii am zis că pleacă de la 1.700 de lei și ajung la 1.755 de lei. Referentul de specialitate pleacă de la 1.700 de lei și ajunge la 2.400 de lei, cu studii de scurtă durată. Mai departe, am ajuns la funcțiile de conducere: șeful de birou – 4.620 de lei, șef serviciu – 4.855 de lei, director executiv – 6.575 de lei. La doamna secretară (secretar de municipiu – n.r.), ținând cont că dă avizul de legalitate la absolut toate documentele, a fost o sumă pe care am decis-o eu, mai mică decât a viceprimarului, de 6.900 de lei. Am transformat și la Poliția Locală: polițist local echivalent cu referent cu studii medii. Ne-au ieșit aceleași salarii ca în cadrul primăriei, lăsându-le și sporul de 7%. Nu am depășit fondul de salarii nici cu un leu”.

“Profunde inechități”

În cadrul discuțiilor care au avut loc, consilierul liberal Radu Bobârnat a subliniat modul defectuos în care a fost formulată de guvern actuala lege a salarizării bugetarilor: “Din păcate, nu există norme clare pentru aplicarea acestei legi, ci numai principii și câteva dispoziții, motiv pentru care, și termenul fiind scurt, eu cred că proiectul acesta de hotărâre va crea profunde inechități în ceea ce privește salariul personalului. Eu sunt de acord ca personalul primăriei să primească salarii mari, care să motiveze și să ducă la o eficientizare a activității. Concret, la acest proiect de hotărâre, consider că ați gândit un pic cam simplist modalitatea de calcul. Ați făcut o salarizare pe principiul ierarhizării pe verticală-orizontală și foarte puțin pe importanța socială a muncii. Or, în lege sunt mult mai multe principii care, zic eu, nu au fost atinse din ce ați spus dumneavoastră, și anume: nediscriminarea, importanța socială a muncii, tratament egal între angajați, stimularea personalului din sectorul bugetar, transparența mecanismului de stabilire a drepturilor salariale. Eu zic că salariile nu sunt echitabile”.
Primarul Ioan Ciupilan a replicat: “Mi s-a părut echitabil să-i încurajăm și pe cei noi să rămână, să aibă o creștere după o perioadă. Mai departe, pentru funcții egale, am dat salariile egale. Eu spun că am ajuns la o echilibrare. Dacă aveți alte propuneri, eu sunt de acord să le discutăm, să le analizăm și să le punem în aplicare. Eu zic că mi-am respectat bugetul în totalitate. Asta am putut eu să vă propun ca salarii!”.
Într-un final, salariile au trecut prin votul majorității consilierilor locali prezenți la ședință. Liberalii s-au abținut.
Și consilierilor locali le-au fost mărite indemnizațiile lunare, la 8,8% din cea a primarului.
“Legea spune până la 10%; am aplicat 8,8% deoarece am zis că ajunge suma de 900 de lei”, a explicat primarul Ioan Ciupilan.


Leave a Reply