Distracție pentru toți: Bâlciul a ajuns la Huși


Haine de toate felurile cu prețuri pentru toate buzunarele, oale, ceaune, tacâmuri din lemn, tiribombe, mașinuțe, iujuri, toate și-au făcut apariția la Huși, unde a început tradiționalul iarmaroc anual.

Zeci de tarabe cu articole de îmbrăcăminte de toate felurile și cu prețuri pentru toate buzunarele, mobilier, unelte, oale și ceaune, dar și numeroase aparate de distracție pentru copii, toate și-au făcut apariția la Huși, în locul în care an de an se desfășoară bâlciul: intrarea în oraș dinspre Albița. Ieri dimineață, comercianții tocmai își expuneau marfa și își ademeneau clienții: “Hai veniți și cumpărați! Facem reducere! Poftiți, poftiți!”.
“Știți cum e tradiția la noi, la Huși, bâlciul e de Ziua Crucii și toată lumea se înghesuie. Am zis să venim până aici de-o plimbare, să vedem și noi care mai sunt prețurile. Vreau să mă uit și după o căciulă pentru nepoata mea. Din ce am văzut până acum, prețuri și produse pentru toată lumea, bani să ai”, ne-a spus o femeie.
În ceea ce îi privește pe comercianți, aceștia spun că sunt dispuși să mai lase din preț: “Avem haine frumoase, din blană, frumos lucrate, au clienții de unde să aleagă. Noi îi așteptăm! După părerea mea, prețurile sunt acceptabile, dar mai negociem cu omul, ne înțelegem, că doar de asta e iarmaroc! Eu vin mereu la bâlci cu haine și să știți că vânzările parcă nu mai sunt cum erau pe vremuri, lumea nu prea are bani, e greu pentru fiecare, dar chiar și așa, nu renunțăm, e o tradiție pentru noi”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: