Doctorul Tacu, membru în CA-ul spitalului bârlădean


De la finele lunii decembrie, componența Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad s-a modificat, în sensul că printre membri se regăsește și un chirurg plastician. Este vorba despre basarabeanul Oleg Tacu (38 de ani), singurul medic care acordă îngrijiri în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă. El a fost numit prin dispoziție a primarului Dumitru Boroș, în locul economistului Vasile Ciochină, care și-a dat demisia.
Astfel, CA este format în prezent din medicul primar Viorel Petcu (președinte, reprezentant al Consiliului Local), economistul Victor Popovici (membru, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Vaslui), bioinginer Mihaela Vlada (membru, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Vaslui) și medicul Oleg Tacu (membru, reprezentant al Primăriei Bârlad).
În prezent, un singur loc mai este vacant, respectiv cel ocupat anterior de economistul Constantin Ciobanu, care era reprezentant tot al Consiliului Local. El și-a dat demisia din funcție la mijlocul lunii noiembrie, după ce s-a pensionat pe caz de boală în calitate de director executiv al Primăriei Bârlad.
Cât despre chirurgul Tacu, trebuie spus că s-a născut pe 5 aprilie 1978, în Soroca (Republica Moldova), și a absolvit cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” Iași. Pentru o perioadă, a profesat la Iași, însă pentru că multe dintre cazurile complicate cu care s-a confruntat acolo proveneau de la spitalul bârlădean, a preferat să se transfere aici pentru a avea ocazia să-i ajute într-o măsură mai mare pe pacienții care ajungeau sub bisturiul său. Așa se face că din 2012 se află pe statul de plată al unității spitalicești din Bârlad și, încă de atunci, este considerat, atât de colegi, cât și de pacienți și aparținători, un foarte bun profesionist, care a realizat intervenții reparatorii excepționale și de mare finețe.


Leave a Reply

%d bloggers like this: