Documentarul „Expirat”, proiectat la Bârlad


Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 12, bârlădenii sunt invitați la filmul documentar „Expirat”, regizat de norvegianul Kieran Kolle. Pelicula va fi proiectată la Muzeul „Vasile Pârvan” și face parte din Programul KineDok, de distribuție alternativă de film documentar creativ, demarat în anul 2015 de Asociația One World România.

„În prospera Norvegie, risipa de alimente este o problemă imensă cu nicio soluție aparentă. Un grup de patru tineri decide să facă ceva pentru a crește gradul de conștientizare a problemei și să inițieze schimbări sociale și voința politică de a lua măsuri în legătură cu acest lucru. Ei plănuiesc un tur de cinci săptămâni pe bicicletă, din Nordul Norvegiei către Sud – aproximativ 3.000 de kilometri – un efort uriaș pentru care au nevoie să consume multă hrană pe parcurs. Singura problemă este, de altfel, chiar propria și unica lor regulă: toate mesele trebuie să provină din alimente aruncate. Deși sarcina pare dificilă, pe drum întâlnesc multe persoane care îi ajută și care s-au săturat să vadă mâncare bună în tomberoane. Exploatarea produselor expirate nu a avut niciodată un gust atât de bun!”, spun reprezentanții Asociației One World Romania.

Trebuie spus că muzeul bârlădean proiectează săptămânal filme documentare realizate în Centrul și Estul Europei încă din ultima sâmbătă a lunii septembrie, iar intrarea este liberă. Până acum au fost vizionate „Cinema, mon Amour” (30 septembrie), „Un film autist normal” (7 octombrie), „Regina tăcerii” (14 octombrie), „Plimbare sub clar de lună cu bunicul” (21 octombrie), „Ordine de sus & Aceia” (28 octombrie), „FC Roma” (4 noiembrie) și „Doar o răsuflare” (11 noiembrie). Documentarul norvegian este ultimul.


Leave a Reply

%d bloggers like this: