Dublă recunoaștere: Premiu special și mențiune pentru Vlad Sîmbotin


La Olimpiada Națională Interdisciplinară ”Științele Pământului”, Vlad Sîmbotin, elev al Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a fost recompensat cu un premiu special pentru cel mai bun punctaj la disciplina biologie, precum și cu mențiunea ministerului.

Fără un obiectiv anume, ținând cont de faptul că vârsta nu-i mai permite să participe la olimpiada internațională, vasluianul Vlad Sîmbotin a bifat o nouă performanță notabilă la Olimpiada Națională Interdisciplinară ”Științele Pământului”, fiind recompensat de două ori.
Mai întâi, elevul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), îndrumat de profesoara Geanina Romașcu, a primit mențiunea Ministerului Educației și a fost aplaudat de o sală întreagă pentru performanțele înregistrate în ultimii patru ani. Ulterior, el a urcat din nou pe scenă, primind premiul special pentru cel mai mare punctaj obținut la disciplina biologie – clasa a XII-a. El urmează să reprezinte România doar la Internaționala de Biologie, care se va desfășura la Coventry (Marea Britanie), în perioada 23-30 iulie.
De menționat că Vlad Sîmbotin a fost remarcat și de academicianul Ionel Miron, profesor de renume al Facultății de Biologie din cadrul Universității ”Al.I. Cuza” Iași, care i-a oferit în dar cartea sa ”A gândi despre apă… din apă”.

Laude la adresa organizatorilor

Daniela Bogdan, inspector general în Ministerul Educației, președintele Comisiei Centrale de organizare, a ținut să remarce ospitalitatea vasluiană, felicitându-i pe cei trei inspectori implicați în desfășurarea olimpiadei: ”Mulțumim Vasluiului pentru tot ce a făcut în aceste câteva zile de desfășurare a olimpiadei naționale. Când spun Vaslui, spun Inspectoratul Școlar Județean, spun inspectorii Dumitrașcu Irina, Andriescu Eduard și Romașcu Geanina. Toți trei au avut grijă ca elevii și dumneavoastră, colegii noștri, profesorii însoțitori și profesorii din comisia centrală, să vă simțiți bine în aceste zile și să plecați de aici cu amintiri foarte plăcute”.
Cei trei inspectori au mulțumit sponsorilor și Primăriei Vaslui pentru sprijinul oferit în buna organizare a evenimentului.


Leave a Reply

%d bloggers like this: