Eclipsă de Lună


Cu prilejul eclipsei parțiale de Lună din această seară, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad va organiza o serie de activități menite să popularizeze fenomenele astronomice în rândul populației și va transmite în direct imagini cu eclipsa.

Un mare fenomen astronomic al anului an este eclipsa parțială de Lună din această seară, vizibilă din Europa, Africa și Australia. Din România, se va putea observa chiar de la începutul fenomenului, maximul producându-se la ora 21.20.
La Bârlad, ca la fiecare astfel de eveniment, coordonatorii Observatorului Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” au pregătit mai multe activități destinate publicului larg. În primul rând, de la ora 19, va avea loc o conferință în cadrul căreia se va vorbi despre eclipsele de Lună.
„Între orele 20.30-23.30, o să organizăm observații astronomice în stradă, mai exact pe trotuarul din fața Parcului «Victor Ion Popa». În același timp, cu ajutorul telescopului principal de la sediul Observatorului Astronomic, o să transmitem eclipsa parțială de Lună în direct pe internet, atât pe pagina oficială de facebook a Planetariului și a Observatorului Astronomic din Bârlad (www.facebook.com/astrobarlad), cât și pe site-ul AstroBârlad (www.astrobarlad.wordpress.com) și pe cel al Muzeului «Vasile Pârvan» (www.muzeuparvan.ro). Observațiile astronomice din stradă și transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin”, ne-a declarat muzeograful Dumitru Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Observatorului Astronomic.


Leave a Reply

%d bloggers like this: