Efectul Bamboo


Două localuri din Vaslui au fost amendate de ISU în urma unor controale dispuse după incendiul din clubul bucureștean Bamboo.

“În perioada 22-23 ianuarie, din dispoziția ministrului afacerilor interne, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui au desfășurat cinci controale la obiective din categoria cluburi și discoteci pe raza municipiului reședință. Pentru neregulile constatate, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei. Pentru că la alte trei obiective verificate administatorii nu erau prezenți, inspectorii i-au înștiințat să se prezinte la sediul ISU cu toate documentele. De fapt, majoritatea operatorilor economici din categoria cluburi-discoteci erau închiși, nu funcționau. Patronii și-au cam dat seama că o să venim în control în urma evenimentelor de la Bamboo și au închis. Care se știau că nu sunt în regulă au preferat să închidă. La cei verificați nu au fost găsite nereguli din categoria celor care impun închiderea locațiilor și nici în ceea ce privește legea fumatului. Cele două amenzi au fost date pentru nereguli găsite la instalațiile electrice“, a declarat căpitanul Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
Principalele aspecte urmărite de controale au vizat: existența autorizației de securitate la incendiu, marcarea căilor de evacuare, numărul utilizatorilor, existența planurilor de evacuare în caz de incendiu, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, eventuala obstrucționare a căilor de evacuare, instructajul angajaților în domeniul apărării împotriva incendiilor.
În același timp, pompierii vasluieni au efectuat patru acțiuni de recunoaștere pentru a stabili modul de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
“Controalele vor continua”, a mai spus Petru Iftene.


Leave a Reply