Elevii intră în vacanţă


Elevii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal sunt în ultima săptămână de şcoală pe anul acesta, ei urmând să se bucure de vacanţa de iarnă între 24 decembrie şi 7 ianuarie.

Reamintim că anul şcolar 2016-2017 are, în total, 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: 12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017 şi 13 februarie 2017 – 16 iunie 2017.

Ministerul Educaţiei a stabilit ca tezele din semestrul I să fie susţinute până pe 13 ianuarie, iar cele din semestrul al II-lea, până în 26 mai. Elevii din clasa a VIII-a vor susţine tezele din semestrul al II-lea până pe 19 mai, iar cei din clasele terminale de liceu, până pe 5 mai.

Elevii de la şcolile sau din clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor avea teze şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare. De asemenea, elevii din clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare, vor susţine teză şi la limba străină respectivă.


Leave a Reply

%d bloggers like this: