Episcopul Hușilor, la aniversarea de 120 de ani a CARP Bârlad


În weekend, PS Ignatie, episcopul Hușilor, a sfințit sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad, care a împlinit 120 de ani de la înființare.

Între 20-22 ianuarie, conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad a organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a 120 de ani de la înființare – 24 ianuarie 1898.

Pentru început, sâmbătă, începând cu ora 15, a fost dezvelită plăcuța aniversară, invitat de seamă fiind Preasfințitul (PS) Ignatie, episcopul Hușilor, care a oficiat slujba de sfințire a sediului CARP. O oră mai târziu, a avut loc slujba de pomenire a membrilor instituției care au decedat.

Episcopul a ținut și o scurtă cuvântare, intitulată sugestiv „Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad – o instituție unde tinerețea sufletului își află casă”: „Este casa unde fiecare, prin solidaritate, comuniune, atenție și rugăciune unul pentru altul, își poate trăi frumos tinerețea sufletului, ținând cont de cuvintele pline de duh și înțelepciune ale Sfântului Apostol Pavel: «Bătrânii să fie treji, cinstiți, întregi la minte, sănătoși în credință, în dragoste și răbdare; bătrânele, de asemenea, să aibă în înfățișare sfințită cuviință, să fie neclevetitoare, să învețe de bine, ca să înțelepțească pe cele tinere să-și iubească soții, să-și iubească copiii. Și să fie cumpătate, curate, gospodine, bune, ascultătoare bărbaților lor, ca să nu fie defăimat cuvântul lui Dumnezeu»”.

Manifestările aniversare au continuat duminică, 21 ianuarie, de la ora 9, la Muzeul „Vasile Pârvan Bârlad, cu lansarea volumului „Bârladul și Marele Război”, al profesorului de istorie Marcel Proca. O oră mai târziu, a fost vernisată expoziția foto-documentară „Bârladul, capitală militară”. Nu în ultimul rând, între orele 10.30-12, cei prezenți au putut vizita și expozițiile permanente ale muzeului.

Ieri, între orele 9-12, în sala de spectacole a Teatrului „Victor Ion Popa”, a avut loc adunarea festivă a CARP Bârlad. Manifestările s-au încheiat cu spectacolul festiv „În anul sacru al Marii Uniri, descoperă-ți, române, Marile Iubiri!”, desfășurat tot pe scena teatrului, începând cu ora 16.


Leave a Reply

%d bloggers like this: